top of page

Konetien Katsastus vietti kymppisynttäreitä Puolangalla


Katsastustoimintaa on ollut Puolangalla säännöllisesti lähes aina. Katsastustoiminta loppui 2007, kun A-katsastus lopetti toiminnan lähinnä lakimuutosten tuomien muutosten vuoksi.

- Vuonna 2012 oli syksyllä aikaa miettiä, miten kehittäisimme toimintaamme. Aloin katsella karttaa ja miettiä, voitaisiinko viedä katsastustoimintaa muualle. Tuolloin meillä oli yksi toimipaikka Ruskossa Oulussa, Konetien Katsastuksen katsastusaseman päällikkö Sampo Saukkoriipi kertoi.

- Puolanka pisti silmään paikkakuntana, kun tiesin, että täällä oli ollut katsastus aikaisemmin.

Saukkoriipi otti yhteyttä Shellille, jossa tuolloin olivat yrittäjinä Sauli ja Riitta Sarpola.

Alussa katsastustoimintaa oli vain kerran kahdessa viikossa, vaikka tarvetta olisi ollut tiheämpäänkin käyntiin. Huoltoaseman oma huoltotoiminta vaati kuitenkin tiloja omaan käyttöön ja jo se, että kerran kahdessa viikossa tilat eivät olleet huoltamon käytössä, teki tilanteesta haastavan.

- Noista syistä lähdettiin katselemaan muuta paikkaa. Kun nämä kunnan paloaseman tilat jäivät pois käytöstä uuden paloaseman myötä, neuvottelimme sitten kunnan kanssa näiden tilojen saamisesta katsastuskäyttöön, Saukkoriipi kertoi.

- Hyvät, lämpimät ja tilavat tilat, aivan oivalliset katsastustoimintaan.

Katsastuksia tehdään Puolangan asemalla nyt joka tiistai. Saukkoriipi totesi, että talvella on hiljaisempaa, mikä johtuu osin jo siitä, että autojen käyttöönotto tapahtuu usein alkuvuodesta ja siten katsastuksetkin ajoittuvat enemmän kevääseen ja kesään.

Lue enemmän 10. toukokuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Tuomo Seppänen

147 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page