top of page

Korona sekoitti abien kirjoituskevättä, mutta valkolakit pysyvät ilon aiheena


Emma Väisänen ja Laura Tolonen kokivat poikkeuksellisen kirjoituskevään. Puolangan lukion uusien ylioppilaiden kirjoitukset palkitaan tänäkin keväänä valkolakilla, mutta yhteinen juhlatilaisuus jää odottamaan elokuuta. Väisäsen ja Tolosen jatkosuunnitelmat kohdistuvat pääkaupunkiseudun opintoihin.

Loppukevät on erityistä aikaa monille nuorille, jotka päättävät lukiourakkansa ja painavat ansaitun ylioppilaslakkinsa päähänsä valmistumisen merkiksi. Puolangan lukiosta valmistuu kuusi ylioppilasta. Valtakunnallisessa vertailussa Puolangan lukion kokelaat pärjäsivät hyvin, sillä lukio sijoittui Helsingin Sanomien lukiovertailussa sijalle 48 pakollisten aineiden keskiarvolla 4,75. Tämä on toiseksi paras tulos Kainuussa.

Koronavirus on ravistellut omalta osaltaan myös abiturienttien kirjoituskevättä. Virus aiheutti painetta reaaliaineiden kokeiden aikaistamiseen, minkä seurauksena monet kokelaat joutuivat tiivistämään lukusuunnitelmaansa ja muuttamaan suunnitelmiaan lyhyellä varoajalla.

Puolangan lukion ylioppilas Laura Tolonen kommentoi tilanteen olleen stressaava, ja ennen tulevaa koetta joutui lukemaan pitkääkin päivää. Tästä muutoksesta huolimatta Tolonen pärjäsi mielestään kokeessa hyvin, ja oli yleisesti ottaen tyytyväinen muihinkin tuloksiinsa.

- Osasin odottaa, että se lakki sieltä tulisi, kun kirjoitukset tuntuivat menneen sen verran hyvin, mutta kyllä se fiilis oli hyvä, kun varmistus asiasta tuli, Tolonen kertoo.

Puolangan lukion uusi ylioppilas Emma Väisänen kertoo olleensa luottavaisin mielin lakin saamisen suhteen, mutta helpottuneisuuden tunne iski vielä, kun varmistus asiasta tuli. Väisäsen kohdalla abikevät on tuonut mukanaan positiivisia yllätyksiä ylioppilaskirjoitusten suhteen.

- Minulla meni oikeastaan paremmin kuin odotin, että tuli yksi L:kin ja muissa aineissa, missä en odottanut niin hyvää tulosta, tuli kumminkin hyvät lopputulokset, Väisänen kertoo.

Väisänen kirjoitti viisi ainetta: äidinkielen, pitkän englannin, biologian, maantieteen ja ruotsin kielen.

Väisäsen kohdalla reaaliaineiden kokeiden aikaistamisella ei ollut juurikaan suurta merkitystä, koska luku-urakan hän oli kerennyt aloittaa tarpeeksi aikaisin. Ainoastaan kertailut jäivät Väisäsen mielestä hieman lyhyeen.

Lue enemmän 27.5. Puolanka-lehdestä.


Jenna Hiltunen

239 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page