top of page

Kotiseutukävelyllä karttui reipas annos Puolangan historiaa


Rovasti Kyösti Juntunen kertoi vanhalla hautausmaalla runoilija Isa Aspin elämästä ja rakkaudesta Joel Backmaniin.

Reumayhdistykset järjestävät syyskuun toisella viikolla kotiseutukävelyitä ja retkiä, joilla nautitaan lähiympäristön kulttuurin ja kotiseudun perinnöstä. Ympäröivä luonto ja kotikulmien kulttuurihistoria saavat sekä kehon että mielen virkeäksi.

Puolangan tules ja reuma järjesti viime torstaina kotiseutukävelyn, jossa tutustuttiin kolmeen kirkonkylän kulttuurikohteeseen. Kävelyretki alkoi kirkosta, koska kirkot ovat paikkakuntien keskipisteitä. Niiden historia kytkeytyy olennaisesti asuinpaikan ja ihmisten historiaan. Runoilija Isa Aspin kulttuuriperintö on puolankalaisille rakas. Isan suvun tarina liittyy Kukkulan taloon, jonne kotiseutukävelijät pääsivät seuraavaksi tutustumaan.

Lopuksi käveltiin Kiiskilän pappilaan, jonka seutu on hyvin merkittävää aluetta. Nykyiset omistajat Mauno ja Leena Hyyryläinen kertoivat pappilan pihapiirin rakennusten olevan rakennettu neljällä eri vuosisadalla.

Kiiskilän päärakennuksessa on asunut kaksitoista kirkkoherraa, joista viimeisenä Kyösti Juntunen.

Kierroksen lopuksi kävelijät nauttivat pullakahvit Pororajan Majoituksessa. Kävelymatkaa kierroksen aikana kertyi noin kaksi kilometriä, johon sisältyi hyvin kattava katsaus Puolangan menneisyyteen.

Kulttuurikävelystä enemmän 15. syyskuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Rauni Räisänen


178 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Opmerkingen


bottom of page