top of page

Koululaisten käsitöissä näkyvät arkiset kotoa löytyvät tarvikkeet


Kahdeksannen luokan tyttöjen ryhmässä oppilaat ovat tehneet käsitöitä kierrätysteeman mukaan. Joukkoon mahtui kaikenlaisia käsitöitä lämpöisistä villasukista ja taidokkaasti tehdystä matosta aina kirkkaaseen koiran huomioliiviin saakka.

Pian koululaiset kirmaavat taas kesäloman viettoon, mistä kielivät muun muassa täyttyneet tehtäväkirjat ja jäljellä olevien koulupäivien malttamaton laskeminen mutta myös monet koteja koristavat käsi- ja kuvataidetyöt. Näitä luomuksia oppilaat ovat valmistaneet kevätlukukautena suurilta osin kotioloissa.

Kakkosluokkalaiset Venla Kemppainen, Pauli Karjalainen ja Romeo Sutinen jakoivat mietteitään kotona opiskelusta:

- Se oli välillä hauskaa ja välillä outoa. Kotona sai tehdä tehtäviä omaa vauhtia, ja olla ainoa luokkalainen, Venla kertoo.

Toisen luokan oppilaat ovat touhunneet kuluneen kevään aikana käsitöissä ja kuvaamataidossa muun muassa pääsiäiskoristeita, auringonkukkatöitä ja pellepiirroksia. Kotona työskennellessä onkin käytetty paljon kotoa löytyviä aineksia, kuten ruokatölkkejä ja lasipurnukoita.

Toisen luokan luokanopettaja Marja-Liisa Väisänen kertoo, että oppilaat selviytyivät kotona opiskelusta yllättävän hyvin ottaen huomioon, että kyseessä on vielä varsin pieniä oppilaita. Väisäsen mukaan odotettavissa oli haasteitakin, kuten kyllästymistä ja jaksamisongelmia.

- Hyvin ovat silti pärjänneet. Loistavasti ovat kaikki olleet mukana myös videotunneilla, ja tehtävätkin on saatu tehdyksi nyt viimeistään koulussa, Väisänen summaa.

Yläkoulun ja lukion käsitöiden ja kuvataiteen opettaja Vuokko Lammela kokee etäopetuksen toimineen hyvin myös taitoaineiden kohdalla. Etäopetuksen aikana on pidetty muun muassa opetusvideoita, ja tuntejakin on pystytty pitämään videoyhteydellä.

Taitoaineiden kohdalla haasteena on ollut tarvikkeiden rajallisuus, sillä oppilaita ei ole voitu velvoittaa ostamaan niitä itse. Koululta on kuitenkin voinut hakea tarvikkeita töihin mahdollisuuksien mukaan.

Aiheesta enemmän 27.5. Puolanka-lehdessä.


Jenna Hiltunen

103 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page