top of page

Kulta ja hopea käyvät tällä hetkellä erittäin hyvin kaupaksi


Kulta ja hopea sekä erilaiset arvoesineet ovat käypää kauppatavaraa sellaisina aikoina, jolloin ei eletä ihan normaalia aikaa. Ja nyt, jos koskaan, eletään epänormaalia ja epävakaata aikaa. Kulta on ollut perinteisesti materiaali, jonka arvo nousee taloudellisesti epävarmoina aikoina. Kun markkinat ja pörssit kipuilevat, kullan hinta nousee ja siihen luotetaan nyt ja on luotettu aina.

Puolangalla arvoesineitä ja -metalleja on käynyt ostamassa Kultahopea, jonka ostoautossa asiakkaita palvelee Pauli Miekkonen. Yrityksellä on neljä ostoautoa, jotka kiertävät eri puolilla Suomea. Hän kurvasi ostoautonsa jälleen helmikuun puolivälissä torin kulmalle.

Ennen kuin Miekkonen ehti kunnolla parkkiin, oli paikalla jo ensimmäinen asiakas, jolla oli mukanaan muutama sormus ja kultainen ketju, jotka oli tarkoitus arvioittaa ja tarvittaessa myydä.

Miekkonen kertoi asiakkaan koruja tutkiessaan arvoesineiden ostotavoista.

- Otamme vastaan kaikkia esineitä, joissa on kultaa tai hopeaa.

Kun asiakas tuo arvoesineensä tutkittavaksi, hinnoiteltavaksi ja ehkä myyntiin, niin odotuksia on yleensä kahdenlaisia. Jotkut saattavat odottaa isojakin rahasummia, etenkin jos ovat tutkineet hintoja, joita netin ihmeellinen maailma on pullollaan.

- Jos arveluttaa, että onkohan tässä hopeaa tai kultaa, niin tuo esineet tänne vaan rohkeasti, niin kyllä se täällä selviää. Ei tarvitse miettiä sitä, että onko minulla nyt tarpeeksi tässä tavaraa, että kehtaanko mennä yhden sormuksen kanssa.

- Sitäkään ei tarvitse jännittää, että jos tänne tulee ja tuo näytille jotain, niin ei tarvitse mitenkään sitoutua siihen kauppaan. Asiakas saa ihan itse päättää, myykö tuomansa tavarat vai ei, Miekkonen muistutti.

Aiheesta enemmän 1. maaliskuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Tuomo Seppänen


121 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page