top of page

Kulttuuri-Kainuu-hanke jakaa syksyllä lisää kokeilurahaa kulttuuritoiminnan kehittämiseen


Valtuustosalissa kokoonnuttiin torstaina Kulttuuri-Kainuu-hankkeen parissa. Kainuun liiton projektikoordinaattori Joni Kinnunen oli jalkautunut kartoittamaan kuntien kulttuuritilannetta ja kuulemaan puolankalaisten ideoita, joita hankkeen kehittämisrahoituksella voitaisiin toteuttaa.

Kulttuuri-Kainuu-hankkeen taustalla on se, että lakimuutoksen jälkeen opetus- ja kulttuuriministeriöltä saattoi hakea kulttuurin kehittämistehtävää. Kainuun liitto haki sitä Kainuun alueelle vuosille 2022 - 2023.

Hankkeen keskiössä on kulttuurin ja taiteen monipuolisen käytön edistäminen eri väestöryhmissä. Lisäksi halutaan edistää kulttuurin ja taiteen saatavuutta eri keinoin kuten digitaalisilla palveluilla niille, jotka eivät pääse tapahtumaan paikan päälle.   

- Hankkeen tavoitteena on edistää yhteistyötä. Halutaan edistää saatavuutta ja näkyvyyttä ja myös elinvoiman vahvistamista. Hankkeessa halutaan löytää uusia mahdollisuuksia kulttuurialan toimijalle, Kinnunen kertoi. 

Hankkeen aikana toteutetaan kolme kokeilurahan hakua, joista ensimmäinen oli toukokuussa. Kokeilurahaa voi hakea kunta tai muu kulttuurialan toimija. Kinnunen puhuikin siemenrahasta, sillä summat eivät ole kovin suuria, mutta niiden avulla mahdollistetaan uusien kehittämis­ideoiden kokeilu. 

Kokonaisuudessaan hankkeen aikana kokeilurahaa jaetaan 40 000 euroa, joista ensimmäiset 20 000 euroa jaettiin toukokuussa.

Lue enemmän 31. elokuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen

128 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page