top of page

Kulttuuria korkealla tarjosi kävijöilleen varsinaisen kulttuuripläjäyksen


Puokiolla koettiin kulttuurintäyteinen lauantaipäivä Kulttuuria korkealla -tapahtuman parissa. Kesäinen ulkotapahtuma keräsi kuuden tunnin aikana arviolta ainakin sata kävijää. Kesäpäivän ohjelmassa oli tarjolla monipuolisesti erilaisia kulttuuriesityksiä.

Sääolosuhteet olivat tapahtumalle oikein otolliset: pilvien takaa pilkotti aika ajoin aurinko, ja lämpötila pysytteli vajaan parinkymmenen asteen paikkeilla.

Lapsiperheille suunnattu Maatilan elämää -esitys keräsi jo puolenpäivän aikaan Ylitalon rakennukseen parikymmentä henkeä. Martan maatilasta kertovan teatteriesityksen takana on kempeleläinen Tuija Nuojua. Teatteri oli erityisesti lasten mieleen, ja he seurasivat esitystä suurella mielenkiinnolla.

Tapahtumassa esiintynyt Puumiehet Show on vuonna 2019 perustettu kymmenen hengen tanssiryhmä. Ryhmä on osa Kainuun Puumiehet ry:tä, jonka kautta myös tanssiharrastus on lähtenyt käyntiin.

Puolangalta Askasta lähtöisin oleva ryhmän jäsen Marko Karvonen myönsi, että esiintyminen tutun yleisön edessä meinasi alkuun jännittää, minkä lisäksi haasteita toi nurmialusta verrattuna kovaan alustaan. Ryhmä kehui kuitenkin sitä, miten hyvin yleisö otti heidät vastaan.

Tapahtuman taiteellinen vastaava ja Puokion kyläyhdistyksen puheenjohtaja Tuula Väänänen sanoi olevansa tyytyväinen siihen, miten tapahtuma lopulta onnistui. Vaikka tapahtuman ohjelmaan kerkesikin tulemaan muutamia muutoksia, peruuntuneiden ohjelmanumeroiden tilalle saatiin kuitenkin keksittyä jotakin muuta.

- Tänne paikalle tulleet ihmiset ovat olleet niin mahtavia. Täällä on otettu vastaan monennäköistä juttua, ja se pääidea onkin, että täällä törmää sellaisiin juttuihin, joihin ei normaalisti lähtisi. Siitä on aina pidetty kiinni, että se esitys olisi korkeatasoista, koska olemme tekemässä kulttuuria korkealla, Väänänen kertoi.


Lisää Puokion kulttuuritapahtumasta voi lukea 28.7. ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Jenna Hiltunen

238 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page