top of page

Kuusamon Talonpöytä oy aloitti ruokapalveluiden tuottajana Puolangalla


Kuusamon Talonpöytä oy aloitti vuoden vaihteessa ruokapalveluiden tuottajana Puolankajärven koulun keittiöllä.

Kuusamon Talonpöytä toteuttaa Puolangalla ruokapalveluja koululaisille ja heidän keittiöltään lähtee ruokaa myös muille paikallisille toimijoille. Koululla on mahdollista kenellä tahansa käydä arkisin syömässä lounasta. Tilaa voi varata myös pitopalvelulla erilaisten juhlatilaisuuksien järjestämiseen.

Yrittäjät Mika Määttä ja Sami Palosaari näkevät, että Puolangalla on alkanut sujua hyvin. Tässä vaiheessa he ovat käyneet itsekin täällä viikoittain.

Yrittäjät haluavat tarjota oppilaille ja asiakkaille monipuolista kotiruokaa ja he pyrkivät käyttämään paikallisia raaka-aineita. Esimerkiksi kalat tulevat Kainuu - Koillismaa-akselilta, leivät lähialueen pienistä leipomoista ja perunat Oulun seudulta. Kaikki lihat ovat kotimaisia.

- Tarjoamme monipuolista kotiruokaa. Joka viikko on lihaa, kalaa ja kasvisvaihtoehtoja tarjolla. Pyrimme tuomaan raaka-aineita mahdollisimman läheltä siinä määrin, missä se on mahdollista. Aina pitää kartoittaa, mistä sitä olisi mahdollista saada, Palosaari kertoi.

Määttä ja Palosaari kokevat, että on erityisen hieno asia, että Puolangan kunta halusi linjauksellaan säilyttää valmistuskeittiön Puolangalla. Näin kattilat pöhisevät paikan päällä ja oppilaat sekä asukkaat saavat paikan päällä valmistettua kotiruokaa. Keittiöllä valmistuu päivittäin noin 300 ruoka-annosta.

Aiheesta enemmän 25. tammikuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen

338 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

留言


bottom of page