top of page

Läksiäisissä juhlistettiin Irene Hämäläinen-Kölhin uraa opettajana Puolangalla


- Sinä jos kuka olet nämä juhlat ansainnut.

Tämä lausahdus kuultiin useampaankin otteeseen kaksi viikkoa sitten perjantaina Pessimismitalon kahvilassa. Siellä kokoonnuttiin juhlistamaan Puolangan lukion ja Puolankajärven koulun pitkäaikaisen lehtorin Irene Hämäläinen-Kölhin uraa ja eläkevuosien alkamista. Hämäläinen-Kölhi ehti opettaa Puolangalla kaiken kaikkiaan 42 vuotta.

Lämminhenkisiin läksiäisiin oli valittu Hämäläinen-Kölhiä varten niin sanotusti prinsessateema, eli juhlijoiden yllä ja koristeluissa näkyi runsaasti hempeän vaaleanpunaisia sävyjä. Teema oli huomioitu myös kukka-asetelmissa sekä esimerkiksi pinkkisävyisessä täytekakussa korkokenkäkoristeineen.

Entiset opettajakollegat ja muu juhlaväki muodostivat tapahtuman alkajaisiksi Pessimismitalon edustalle karttakeppien ja -viivaimien avulla kunniakäytävän, jonka läpi Hämäläinen-Kölhi ja hänen miesystävänsä Ari Purala pääsivät kulkemaan kahvilaan.

Läksiäisten aloituspuheen pitänyt Raija Parkkinen totesi ennen maljojen nostoa, että opettajainhuoneeseen jäisi nyt Hämäläinen-Kölhin kokoinen aukko.

- Irene on kuulunut opettajakunnan kiintokalusteisiin niin kauan kuin minä muistan ja vähän kauemminkin. Me olemme olleet työkavereita pitkään ja meistä on tullut myös ystäviä. Irene on aina onnistunut kääntämään hankalat ja surulliset asiat plussan puolelle, ja hän on tehnyt valtavasti töitä puolankalaisten nuorten eteen, Parkkinen totesi.

Hämäläinen-Kölhiä muistettiin läksiäisissä muun muassa työnantajan, kollegoiden sekä opettajien paikallisyhdistyksen taholta.

Eläkepäiviensä varalle Hämäläinen-Kölhillä ei ollut vielä tarkkoja suunnitelmia, mitä hän piti toisaalta hyvänäkin asiana. Koulumaailman kuulumisia hän aikoi seurata myös eläkkeellä ollessaan.

- Entisiä oppilaita on näiden vuosikymmenten aikana ehtinyt tulla hyvin paljon. On ihana tunne, kun silloin tällöin eri yhteyksissä joku tulee ja sanoo: terve Irene, muistatko vielä minut? Aina tulee juttua ja menneiden kouluaikojen muisteluja. Toivottavasti näin tapahtuu edelleenkin. Se on niin palkitsevaa ja mieltä lämmittävää.

Irene Hämäläinen-Kölhin läksiäisjuhlasta enemmän 2. syyskuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Laura Heikkinen

446 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page