top of page

Lankafest palasi koronan jälkeen onnistuneesti


Heinäkuun ensimmäinen viikonloppu ja kahden vuoden tauon jälkeen Lankafest, siinä tämän kesän parasta antia. Kun festarin aloituspäivää perjantaita suosi kaunis suomalainen kesä, niin eipä olisi voineet palikat paremmin enää asettua paikoilleen. Esiintyjäkaarti oli jälleen kerran metallimusii­kin ystävien korvia hivelevää.

Perjantaina Iron Maiden covereita soittava BoneButton toimi illan lämppäribändinä. Lauantaina lämppäribändinä soitti Angry Machines.

Päälavan avasi Puolangan oma lahja metallimaailmalle eli Electric Deathbeat. Toisena päälavalle nousseen Timo Rautiaisen ja Trio Niskalaukauksen tummanpuhuva soundi on omaa luokkaansa suomalaisen metallimusiikin joukossa. Pitkän tauon jälkeen he ovat palanneet estradeille ja tänä vuonna heidät saatiin ensimmäistä kertaa Lankafestille.

Turmion Kätilöt otti lavan haltuun illan viimeisenä esiintyjänä ja todellakin he ottivat lavan haltuun ja koko yleisön siinä mukana. Väkevällä ja suoralla esiintymisellä he ovat todellinen livebändi. Yleisön mukaan ottaminen myös biisien välissä piti tunnelman korkealla koko keikan ajan.

Festareita jatkettiin lauantaina lämpimässä ja kauniissa kesäsäässä. Ilta lähti käyntiin melodisella metallimusiikilla ja sitä oli tarjoilemassa Lazy Bonez ja Altaria.

Ennen Zero Ninen settiä alkoi porukkaa kerääntyä lavan eteen. Vuonna 1979 perustettu bändi on paikkansa ansainnut Suomen raskaan rockin saralla.

Illan pääesiintyjä oli Stratovarius. Timo Kotipelto bändin keulakuvana osaa ottaa yleisön haltuunsa ja saada sen liekkeihin.

Lankafestin tunnelmia enemmän 6. heinäkuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Leena Heikkinen, kuva Tuomo Seppänen

253 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarii


bottom of page