top of page

Lankafest soi taas kahden vuoden tauon jälkeen


Tulevan kesän Lankafestin järjestelyt ovat hyvällä mallilla. Esiintyjälista on päivittynyt uudelleen Martti Servo ja Napanderin peruttua tulonsa. Heidän tilallaan lauantaina lavalle nousee Lazy Bonez.

Perjantain esiintyy Bone Button (Iron Maiden cover), Electric Deathbeat, Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus ja Turmion Kätilöt sekä lauantaina Angry Machines (Dio cover), Lazy Bonez, Altaria, Zero Nine ja Stratovarius.

Tapahtumakoordinaattori Sami Haapalainen toimi kunnassa nuoriso-ohjaajana, kun oli tullut esille idea järjestää paikallisten soittajien kanssa yhteiskeikka. Tuumasta toimeen. Tapahtuma sai nimekseen Lankafest ja se järjestettiin koulun liikuntasalissa vuonna 2010 neljän paikallisen bändin voimalla.

Paikalle tuli liki kaksisataapäinen yleisö. Koska tapahtuma oli suosittu ja siitä jäi hyvä mieli, se päätettiin järjestää uudelleen seuraavana kesänä. Ja siitä se sitten lähti. Kesän 2011 Lankafest järjestettiin Keskipisteenpuistossa. Mukana oli jo kahdeksan bändiä Puolangalta ja Oulusta.

- Innostus ja hyvä palaute kannustivat jatkamaan tapahtuman järjestämistä, Haapalainen kertoo.

Seuraavana vuonna siirryttiin torille. Kesällä 2014 Lankafest kasvoi kahden päivän festariksi. Vuonna 2015 tapahtuma oli kasvanut lisää ja esiinnyttiin kahdella lavalla.

Lankafestin esiintyjäkaarti on ollut vuosien varrella kattava: Mukana on ollut Suomen ykkösmetallibändejä. Ruotsista ja Italiasta asti on käyty soittamassa Lankafestillä, ja on nähty suuria maailmantähtiä, kuten Joe Lynn Turner ja Graham Bonnet Band.

Beast in Blackin saamisesta Lankafestille vuonna 2018 liittyy oma tarina.

- Kuulin heidän kappaleensa Blind and Frozen ja otin pikimmiten yhteyttä bändiin, kertoo Haapalainen.

Bändin perustaja Anton Kabanen oli kysynyt, miten Haapalainen osasi heille soittaa, kun ei ollut vielä keikkamyyjääkään ja kertonut, että hän oli ensimmäinen keikalle kysyjä. Sovittiin heidän esiintyminen Lankafestillä. Tämän jälkeen Beast in Blackin menestys lähti huimaan nousuun ja kiitos Haapalaisen vainun, Lankafest sai yhden Suomen ykkösbändeistä esiintyjäkaartiinsa.

Lankafest on yllättänyt monen esiintyjän ja saanut bändeiltä kiitosta ja hyvän maineen festaripaikkana. Kiitosta on tullut myös festarikävijöiltä. Lippujen hinnat eivät päätä huimaa. Hyvä ja monipuolinen metallimusiikkikattaus tuo paikalle kävijöitä vuodesta toiseen.

Lankafestin historiaa ja nykypäivää enemmän 16. maaliskuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Leena Heikkinen
164 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page