top of page

Leader keräsi kourallisen kuntalaisia auditorioon pohtimaan tulevaa toimikauttaan


Torstaina auditoriossa kokoonnuttiin noin kymmenen hengen porukalla miettimään, miltä Puolanka näyttää vuonna 2030 Oulujärvi Leaderin järjestämässä Minun Puolanka -tilaisuudessa. Tätä kysymystä pohdittiin seuraavan leader-kauden strategian kehittämiseksi. Strategiaa varten täytyy punnita vahvuuksia, heikkouksia, uhkia ja mahdollisuuksia.

Leader toimii EU-ohjelmakausittain, ja nyt ollaan lopettelemassa meneillään olevaa ohjelmakautta, joka päättyy tänä vuonna. Tämän jälkeen siirrytään siirtymäkauden kautta uudelle kaudelle.

- Jotta me voisimme jatkossakin jakaa rahaa tällä alueella toimijoille, yhdistyksille, yrityksille, oppilaitoksille ja muille tahoille, niin meidän täytyy hakea sitä ensin itse maa- ja metsätalousministeriöltä, joka rahoituksen meille myöntää. Sitä varten me tarvitsemme strategian ja sen täytyy pohjautua paikallisiin tarpeisiin, vahvuuksiin ja mahdollisuuksiin, Oulujärvi Leaderin toiminnanjohtaja Pirjo Oikarinen pohjusti tilaisuuden alussa.

Leader-tuella on suuri vaikutus kyläyhdistysten ja kolmannen sektorin hankkeisiin. Puolangan kunnan elinkeinopäällikkö Heikki Kanniainen kertoi puheenvuorossaan, että kylien elinvoiman kannalta leader-ohjelma on merkittävä. Rahoituksella on voitu lisätä harrastusmahdollisuuksia ja viedä kylillä eteenpäin elämisen laatua.

Mikroyritykset ovat Puolangalla oikeastaan yrityspuolella se tärkein ja tuottavin yritysryhmä. On tärkeää, että strategiaan tulisi otettua huomioon Puolangan elinkeinoelämää tukevat asiat.

Lue enemmän 28. lokakuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen


95 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page