top of page

Liikuntatoimen kesän tempaukset innoittavat myös arkiliikuntaanTällä hetkellä ulkoilmassa voi harrastaa jo hyvin mielin liikuntalajeja porukalla. Liikuntatoimi onkin järjestänyt useita liikuntatempauksia, kuten porrastreeniä, polkujuoksua ja puistojumppaa. 

Viime viikolla esimerkiksi tiistaina oli kevyttä puistojumppaa ja keskiviikkona polkujuoksua. Lisäksi viime viikolla alkoi pyöräilytempaus, jolla toivotaan saavan ihmisiä liikenteeseen. Vilpusjärven rannalle on viety vihko, jonne voi käydä laittamassa nimensä ja yhteystiedot. Tietojen jättäjien kesken suoritetaan arvonta. Lenkki on suuntaansa noin viisi kilometriä.

- Liikunnan merkitys on valtava. Kesän tapahtumat ovat arkiliikuntaan suuntautuvia. Meillä jos eivät ole tuki- ja liikuntaelimet kunnossa, niin jaksetaanko harrastaa ja tehdä töitä? Kaikki toiminta perustuu siihen, että ollaan kokonaisvaltaisesti kunnossa, Kemppainen muistutti.

Puisto tarjoaa myös erilaisen pohjan jumpalle ja ennen kaikkea luonnon läheisyyttä, mitä Kemppaisen mielestä ei voi tarpeeksi korostaa. Luonnossa pääsee käyttämään aisteja, mikä on Kemppaisesta tärkeää.

Samoin myös viikon toinen liikuntatapahtuma polkujuoksu ohjaa luonnon pariin. Kuntoportaiden ympäröivässä maastossa järjestettävässä tapahtumassa perehdyttiin juoksutekniikkaan ja miten se eroaa asfaltilla juoksemiseen. 

- Pienemmille poluille lähdettäessä juoksemaan tulee haastetta eri lailla katsomiseen ja käsien rytmittämiseen, ja sitten ehkä ollaan skarpimpia kun juostaan päkiäpainotteisesti, Tuulikki Kemppainen kertoi polkujuoksusta. 

Lue enemmän 9 kesäkuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen
108 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentare


bottom of page