top of page

Liito-oravan suojelun ja metsänkäytön välille löytyi Kurikkavaarassa sopuratkaisu


Kurikkavaarassa tehtiin viime syksynä Liito-orava- LIFE-hankkeen puitteissa hankekumppaniretki.

Liito-oravan suojelun ja metsänkäytön välille on etsitty Puolangan Kurikkavaarassa ratkaisuja Liito-orava-LIFE-hankkeessa. Vuonna 2018 aloitetun hankkeen Kurikkavaaraan metsänkäyttösuunnitelma on nyt edennyt toteuttamisvaiheeseen.

Liito-orava-LIFE-hankkeessa metsäalan ja luonnonsuojelun asiantuntijat suunnittelevat yhdessä hyviä käytännön metsänkäsittelyn toimintamalleja talousmetsiin. Sen päätavoitteena on parantaa liito-oravan suojelutasoa Euroopassa eli käytännössä Suomessa ja Virossa.

Kurikkavaaran metsänkäsittelyä on käyty läpi hankekumppaneiden kesken sekä maastokatselmuksissa että etäkokouksissa. Metsätalous ja liito-oravan suojelu on soviteltu yhteistyössä asiantuntijavoimin. Metsähallituksen Länsi-Kainuun tiimiasiamies Ahti Juntunen kertoi, että metsänkäyttösuunnitelmaa tehdessä on kuultu luontojärjestöjä, ely-keskusta, Metsäkeskusta, Metsähallitusta sekä yksityisiä tahoja.

- Suunnitelma kävi läpi kolme eri kierrosta, ennen kuin se hyväksyttiin. Tämä on ollut pitkäjänteinen homma. Tarkoituksena on, että jatkossakin voitaisiin käsitellä tällaisia liito-oravakohteita. Aiemmin on ollut, että ne ovat jääneet kokonaan hakkaamatta, Juntunen sanoi.

Aiheesta enemmän 8. huhtikuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Laura Heikkinen, kuva Eija Hurme


97 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


bottom of page