top of page

Linnunhaukkukokeet järjestettiin Puolangalla onnistuneesti


Pohjanpystykorva Mustanpaimenen Mosku sai sunnuntaina järjestetyissä linnunhaukkukokeissa ykköstuloksen 77 pisteellä. Koiran omistaja pieksämäkeläinen Lauri Welin toimi kokeissa tuomarina. Moskun ohjaajana kokeissa oli Lauri Welinin isä Jari Welin.

Linnunhaukkukoetoiminta on hyvää vauhtia aktivoitumassa Puolangalla. Tästä nähtiin viitteitä sunnuntaina, kun Puolangan maastoissa järjestettiin viime vuoden esimerkin mukaisesti linnunhaukkukokeet. Kokeisiin osallistui maksimimäärä eli seitsemän koiraa ohjaajineen, minkä lisäksi tuomariharjoittelua oli suorittamassa kahdeksan henkilöä.

Haukkukokeen ylituomarina toiminut suomussalmelainen Terho Hassinen kiitteli Puolangan koetapahtumaa miellyttäväksi ja hyvin järjestetyksi. Hän piti erittäin ilahduttavana etenkin tuomariharjoittelijoiden suurta määrää sekä sitä, että he kaikki saivat sunnuntaina harjoittelukertansa läpi.

- Myös koirien määrä on noussut täällä ilahduttavasti. Kaiken kaikkiaan tänään oli asiallista hommaa koko päivän, Hassinen totesi.

Ylituomari Terho Hassinen kertoi, että sunnuntain haukkukokeissa koeryhmien kulkema kokonaismatka oli noin 37 kilometriä. Lintuja maastoista löytyi 1,2 lintua kilometriä kohden, ja niistä eniten oli teeriä ja pyitä. Hassinen kiitteli maastomestaria tämän tekemästä hyvästä työstä, että koemaastoista löytyi lintuja.

Aiheesta enemmän 26.8. ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Laura Heikkinen

251 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page