top of page

Lionsclubilaiset keittivät perinteisesti sinappia


Toissa viikon perjantaina Vihlakkaan astuessa huomasi hieman tuntemattoman makean tuoksun. Se tuli siitä, että Lions Club Puolangan jäseniä oli valmistamassa perinteistä sinappiaan. Perinne on lähes 40 vuotta vanha.

Yleensä Lions Club myy sinappia joulumyyjäisissä, mutta tänä vuonna myyjäiset on peruttu koronatilanteen vuoksi. Se ei kuitenkaan leijonia hidastanut vaan he päättivät myydä sinappia joulukuun ensimmäisenä perjantaina paikallisissa ruokakaupoissa. Sinappiostoksille mennessä tulee mukaan varata käteistä.

Sinappi valmistetaan salaisella reseptillä, joka on aikoinaan hiottu kohdalleen. Sinappiin tulee tietenkin sinappijauhoa sekä sopivasti maitoa ja kermaa, mutta loput ainesosat ovatkin salaisia.

- Sinappia menee tosi hyvin kaupaksi. Välillä oli joku vuosi, ettei sinappia tehty ja sitten ihmiset alkoivatkin kysellä, että eikö sitä saa, sinappia valmistamassa ollut Tiina Rajala muisteli.

- Tämä on hauskaa ja tästä saa hyvää joulumieltä muille ja itselle, Rajala kertoi.

Leijonat valmistavat sinappia myyntiin tänä vuonna noin sata purkkia. Viime vuonna he tekivät parikymmentä purkkia vähemmän ja sitä ei riittänyt kaikille halukkaille ostajille.

Aiheesta enemmän 2. joulukuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen


162 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page