top of page

Lukupiiri ja lukukummitoiminta lähtivät käyntiin


Viime viikon keskiviikkona kokoonnuttiin kirjastossa lukupiirin ja lukukummitoiminnan aloitustilaisuuden merkeissä. Molempiin saatiin jo mukavasti osallistujia, mutta lisää sopii. Molempiin ideat tulivat kirjaston viime vuoden loppupuolella tekemästä asiakastyytyväisyyskyselyssä.

Lukukummi käy lukemassa joko vanhuksille tai lapsille. Vanhuksille luetaan palvelukodeissa tai hoitolaitoksissa heitä kiinnostavia kirjoja tai lehtiä lukukummille sopivana ajankohtana.

Lukukummi voi lukea lapsille tai lapselle tai vaihtoehtoisesti lapsi voi lukea lukukummille. Lukemista harjoittelevalle lapselle ymmärtäväinen kuuntelija voi olla hyvin tärkeä. Lukukummi saa itse kertoa sopivan ajan. Se voi olla arkena tai viikonloppuna kirjaston omatoimiaikojen puitteissa.

Lukupiirikin lähti vauhtiin. Jo aloitustilaisuudessa saatiin aikaan keskustelua osallistujien lukemista kirjoista. Hyttinen toivookin, että samanlaisella avoimella ilmapiirillä jatketaan. Ajatuksena ei ole analysoida kirjaa tarkasti vaan keskustella kirjasta avoimessa ilmapiirissä, jossa kaikki uskaltavat sanoa oman mielipiteensä. Luettavan kirjan piiri valitsee yhdessä tuumin.

Nyt aloituskerralla Hyttinen oli valinnut kaksi kirjavaihtoehtoa, joista lukijat päätyivät Paula Nivukosken Nopeasti piirretyt pilvet -teokseen.


Laura Tolonen

79 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page