top of page

Lumi toi Jani ja Leena Heikkilän asumaan Puolangalle


Leena ja Jani Heikkilä ovat asuneet puolitoista vuotta Paljakassa, ja tällä hetkellä menossa on ensimmäinen talvisesonki heidän Snow Huskies -yrityksellään. He halusivat muuttaa Puolangalle lumen vuoksi ja nyt nauttivat siitä täysillä rakkaan harrastuksensa valjakkoajamisen parissa. 

Jo ennen muuttoa Puolanka tuli heille tutuksi, koska Leena ja Jani ovat viettäneet aikaa mökeillä Paljakassa ja myös Ukkohalla - Paljakka-ajokisojen parissa. Kerran kisoissa ollessaan he innostuivat selaamaan alueen myynnissä olevia mökkejä ja huomasivat parin kilometrin päästä Paljakan keskustasta Leija-mökin. 

- Omistaja sattui olemaan täällä, joten mentiin heti katsomaan. Mentiin mökkiin ja todettiin, että tämä on meille ja keinolla millä hyvänsä tämä ostetaan, Leena muisteli.

- Kun asuttiin Mäntsälässä viimeistä vuotta, satoi koko talven vettä. Me ei tehty kertaakaan lumitöitä. Se oli ihan järkyttävää, kun koirilla lähti treenaamaan mönkijällä, niin kura lensi ympäriinsä. Siinä ei ollut mitään järkeä, Leena kertoi. 

Janista lumi on selkeästi se syy, miksi he muuttivat Puolangalle. 

- Mahtavaa, kun täällä pääsee harjoittelemaan lumella. Onhan tämä ihan luksusta, eli lumi oli suurin syy, Jani kertoi.

Snow Huskies -yrityksen toiminta on heille sivutyö tällä hetkellä ja ensimmäinen kausi onkin alkanut sopivalla asiakasmäärällä. Pihassa heillä on tällä hetkellä 36 koiraa, joista suurin osa on huskyja, mutta alaskanmalamuuttejakin löytyy.

Valjakkoajaminen on heille pitkäaikainen harrastus ja Puolangalle muutettuaan he päätyivät perustamaan safariyrityksen, koska saivat vihiä, että palvelulle voisi olla kysyntää. Alun perin heillä ei ollut tarkoitus perustaa yritystä, koska koirat ovat heillä harrastamista varten.

Yrityksen ohjelmassa on koiravaljakkoajeluja, jonka lomassa pääsee rapsuttelemaan ja kuulemaan koirista. He myös pitivät lauantaina non stoppina ajeluita. He haluavat antaa asiakkaalle parhaansa mukaan tuntuman koiravaljakolla ajamisesta. 

Aiheesta enemmän 12. tammikuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen

292 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page