top of page

Luokkakokouksessa muisteltiin menneitä ja tutustuttiin uudelleen vanhoihin tuttuihinHeinäkuun toisena lauantaina järjestettiin vuonna 1963 syntyneiden luokkakokous Puolankajärven koulun tiloissa iloisten jälleennäkemisten ja vanhojen aikojen muistelemisien merkeissä. Kyseessä oli viime talvesta saakka mietitty tapahtuma, joka saatiin toteutumaan varsin runsaslukuisesti, sillä paikalle saapui noin 50 henkilöä. Yhteensä ikäryhmään kuuluu noin 120 henkilöä.

Koska joillakin aikaa toistensa näkemisestä oli kulunut yli 40 vuotta, luokkakokouksen yksi suosituimmista aktiviteeteista olikin vanhojen luokkatovereiden tunnistaminen. Ikäryhmä ei nimittäin ole järjestänyt luokkakokouksia aiemmin, ja osan elämä on nykyisin kaukana Puolangasta - jopa Amerikassa asti.

Huolimatta siitä, että nimiä tai kasvoja ei välttämättä tunnistettu, olivat muistot vanhoista hyvistä ajoista säilyneet tähän päivään saakka. Ikätoverit muun muassa yhdessä muistelivat, mitä tuli tehtyä ja kenen kanssa.

Luokkakokouksessa myös kokoonnuttiin yhdessä kakkukahvin äärelle koulun ruokasaliin. Kyseinen paikka oli kuitenkin suurimmalle osalle tuntematon, sillä rakennus on rakennettu vasta parikymmentä vuotta sitten. Alakoulu oli kuitenkin monille tuttu, joten halukkaat kävivät siellä kiertelemässä luokkahuoneita ja muuten vain fiilistelemässä.

Kun kyseessä on luokkakokous, on tietysti kiinnostava tietää, mitä noille vanhoille kavereille nykyään kuuluu. Kokouksessa jokainen saikin kertoa hieman itsestään sekä elämästään. Esittelyt käytiin jokainen sivukylä kerrallaan ja niistä sai hyvän käsityksen siitä, mihin elämä onkaan nämä muut samanikäiset kantanut. Tunnelma kokouksessa olikin kuin ensimmäisenä koulupäivänä kesäloman jälkeen: hieman jännittävä, mutta silti innostunut ja utelias.


Lisää luokkakokouksesta Puolanka-lehdessä 27.7.


Milla Hiltunen

419 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page