top of page

Luontokuvaaja Mirva Keränen välittää otoksissaan kuvaushetken tunnelmaa


Mirva Keränen osti ensimmäisen lintukirjansa 11 vuoden iässä. Kyseistä lintukirjaa hyödyntäen Keränen kartutti tietämystään linnuista, ja vähitellen monien lintujen erityispiirteet tarttuivat hänen mieleensä.

Tämän kevään ja kesän aikana Keränen on bongannut Puolangalta jo 120 eri lintulajia, ja todisteena niistä ovat kuvat. Keränen yhdistääkin harrastuksessaan lintubongauksen ja valokuvaamisen.

- Kuvausharrastuksen aloitin reilu kymmenen vuotta sitten. Itse lintu- ja luontoharrastus on lähtöisin lapsuudestani. Maalla ei ollut hirveästi harrastusmahdollisuuksia, mutta linnut alkoivat jostain syystä kiinnostamaan, Keränen kertoo.

Pääosin Keränen bongailee lintuja Suolijärvellä, ja silloin tällöin myös kirkonkylällä jokisulan aikoihin.

Mirva Keränen tunnetaan kuvaajana kenties parhaiten hänen lintukuvistaan, joita on voinut nähdä niin sosiaalisessa mediassa kuin sanomalehtienkin sivuilla. Keräsen luontoharrastus ei kuitenkaan rajoitu lintuihin, vaan hän kuvaa mielellään myös muuta luontoa, kuten perhosia ja nisäkkäitä.

Keränen kuvaa Nikon P1000 -kameralla, johon hän on ollut tyytyväinen, koska sillä saa tarvittaessa kuvan niin läheltä kuin kaukaakin.

- Tämä on ollut minun käyttötarkoitukseeni ihan sopiva. Minulla on myös kiikarit, jotka otan mukaani, jos lähden pidemmälle reissulle, Keränen kertoo.

Mirva Keräsen luonto- ja kuvausharrastuksesta enemmän 24.6. Puolanka-lehdessä.


Jenna Hiltunen

154 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page