top of page

Marja Pietikäinen on toiminut Puolangalla kunnaneläinlääkärinä 30 vuotta


Marja Pietikäinen on tullut 30 vuoden aikana monille tutuksi kunnaneläinlääkärinä. Hän on ehtinyt hoitaa monien karjaeläimet ja lemmikit. Nyt hän on jäämässä eläkkeelle kuun lopussa, joten viimeiset viikot eläinlääkärina Puolangalla ovat käynnissä.

Pietikäinen ei ole asettunut asumaan Puolangalle uransa aikana, vaikka paikkakunta on hänestä kaunis ja ihmiset mukavia. Suurimman osan ajasta hän on kulkenut työmatkansa Puolangalle Kajaanista. Tällä hetkellä hän asustaa Nilsiässä kahden kilometrin päässä lapsuusajan kesämökistään. Sinne hänellä on noussut Syväri-järven rantaan hurmaava talo, jonka hän on rakentanut yhdessä poikiensa Tommin, Oskarin, Artun ja Aatun kanssa.

Viime aikoina hän on ollut osatyökyvyttömyyseläkkeellä, joten hän on töissä Puolangalla keskiviikosta perjantaihin. Vaikka ajaminen kotiin perjantaina on hieman rankkaa pitkän työrupeaman päätteeksi, niin silti nyt on haikea mieli, että sekin loppuu.

Pietikäisestä on ollut ihana työskennellä puolankalaisten kanssa, joten hän järjestää lounas- ja kahvittelutilaisuuden ensi viikolla kaikille entisille asiakkaille ja muille Puolangalla tutuiksi tulleille ihmisille, jotta voi vaihtaa kuulumiset vielä kerran.

- Ihan hirmu haikeaa on lähteä. Nyt kun asun kaukana, niin ei tule varmaan käytyä. Minulla on kolme pojanpoikaa, niin heille tulen kyllä Hepokönkään näyttämään, Pietikäinen arveli.

Lue enemmän 23. maaliskuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen

219 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page