top of page

Marko Hietalalle maallisilla asioilla on vähäinen merkitys


Marko Hietala on metallimuusikko, joka tuli tunnetuksi alun perin 1980-luvulla Tarot-yhtyeen perustajajäsenenä. 2000-luvulla Hietala meni mukaan Nightwish-yhtyeeseen, josta hän erosi tammikuussa 2021. Tämän jälkeen Hietala on palannut keikkailemaan Tarotiin. Hietala vieraili Lankafesteillä kesäkuussa.

Hietala kertoo, etteivät hänen sanoittamansa kappaleet ole tarkoitettu voimavaraksi masentuneille ihmisille. Hän on näkee asian kuitenkin positiivisena.

- Se on ainakin helvetin hyvä, että jos saa biisejä sillä lailla kirjoitettua, että ne napsahtavat jonkinlaiseen henkilökohtaiseen tunnetasoon. Biisit ovatkin tarkoitettu vaikuttamaan nimenomaan tunnetasolla.

Muusikko ei näe itseään millään tavalla kuitenkaan esikuvana.

- En mä pidä itseäni niin ihmeellisenä - jotenkin maailmankaikkeuden mittakaavassa loistavampana ihmisenä. Mä olen siihen verrattuna tulikärpäsen paska.

Hietala sanoo, että vaikeistakin asioista puhuminen on helpompaa, koska hänellä on ADHD. Sen sijaan tekstien henkilökohtaisten tilanteiden ja tunteiden jakamiseen tottuu. Melkein.

- Kun vetää biisiä ja ne osuukin lähelle omaa sydäntä, niin on jotenkin osattava rakentaa sellainen etäisyys ja asenne, että “hei mä kerronkin tässä nyt tarinan”.

Lue enemmän 29. marraskuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Laura Seppänen, kuva Tuomo Seppänen


108 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


bottom of page