Martti Hiltunen sai Pyhän Karitsan ritarikunnan I-luokan mitalin


Martti Hiltunen on ollu ortodoksi noin 30 vuotta. Kirkossa miellyttää sen yhteisöllisyys ja lämpö, liturgian sanoma ja rukousten kauneus.

Yhtenä Suomen kauneimpana ortodoksikirkkona pidetty Kajaanin ortodoksinen kirkko täytti hiljattain 60 vuotta.

Juhlan yhteydessä muistettiin puolankalaissyntyistä eläkkeellä olevaa anestesialääkäri Martti Hiltusta, joka sai Pyhän Karitsan ritarikunnan I-luokan mitalin. Mitalin myönsi ritarikunnan suurmestari, arkkipiispa Leo. Mitali myönnettiin tunnustukseksi toiminnasta Suomen ortodoksisen kirkon hyväksi.


Martti Hiltunen on ollut useita kausia kirkolliskokouksen jäsen, Kajaanin seurakunnan neuvostossa, Oulun hiippakuntaneuvostossa ja sen hallituksessa ja on edelleen Oulun hiippakuntasäätiön hallintoneuvoston varapuheenjohtaja.

- Olen nyt ollut ortodoksi noin 30 vuotta. Kuulun Kajaanin seurakuntaan, jossa on noin 1700 jäsentä. Kirkossa miellyttää sen yhteisöllisyys ja lämpö, liturgian sanoma ja rukousten kauneus. Ortodoksinen liturgia on säilynyt miltei samana tuhat vuotta, aina alkukirkon ajoilta. Rukoukset esitetään resitoimalla eli laulamalla. Olen huomannut, että resitaatioon on palattu jossain määrin myös luterilaisessa kirkossa. Liturginen järjestys on sama kaikialla ortodoksissa kirkoissa, joten on helppo mennä mukaan esimerkiksi Kreikassa tai Kyproksella, joissa olen käynyt.


Martti Hiltunen kertoi käyvänsä kirkossa, jos se suinkin on mahdollista. Varsinkin kesällä Puolangan Paistilasta käsin hän käy Ämmänsaaressa ja Kuivajärvellä. Hiltunen asuu vakituisesti Kajaanissa, josta voi käydä Sotkamossa tai Kuhmossa, mikäli palveluksia ei Kajaanissa ole.

Hiltunen kertoi viettävänsä kesäisin hyvin paljon aikaa Paistilassa ja talvellakin hän on pari yötä viikossa Puolangalla. Aika kuluu kalastellessa ja metsätöissä.


Lue enemmän 9. tammikuuta Puolanka-lehdestä.


Rauni Räisänen, kuva Sami Salo


logo_35v_sin.tif

Ouluntie 1

89200 Puolanka

Puolanka-lehti ilmestyy keskiviikkoisin.

AVOINNA

Arkisin ma-pe 9.00-16.00

TOIMITUS

toimitus@puolanka-lehti.fi

08 653 2200

Eija Luukkonen

eija.luukkonen@puolanka-lehti.fi

08 653 2200

Laura Tolonen

laura.tolonen@puolanka-lehti.fi

050 326 8170

PÄÄTOIMITTAJA

Tuomo Seppänen

0500 774 904

tuomo.seppanen@puolanka-lehti.fi

ILMOITUSMYYNTI

LASKUTUS, TILAUKSET

© 2020 Puolanka-lehti.

logo_35v_sin.tif

Puolangan paikallislehti vuodesta 1983.