top of page

Matkamessut saivat jälleen ihmiset liikkeelle


Kainuun matkailutoimijat olivat toista kertaa mukana yhteisosastolla. Matkamessuilla kolmatta kertaa Puolankaa oli edustamassa tapahtumakoordinaattori Sami Haapalainen.

Viime viikonloppuna Helsingissä järjestettiin koronan aiheuttaman kolmen taukovuoden jälkeen Matkamessut, joilla olivat jälleen edustettuina myös Puolanka ja Paljakka. Tapahtumakokonaisuuteen osallistui yli 900 yritystä 70 eri maasta ja se saavutti yli 50 000 kävijää. 

Kainuun matkailukohteet olivat toista kertaa Arctic Lakeland -yhteisosaston alla. Puolangan kunnan matkailun asiantuntija Leena Penttinen näkee voimien yhdistämisen hyvänä, koska sillä saa paljon näkyvyyttä suuressa messuhallissa. Tänä vuonna he olivat vielä keskeisellä sijainnilla. Hän näkee, että Kainuun messuosasto oli varmasti yksi parhaista. 

Hepoköngäs nauttii retkipaikka 2022 -tittelistään menestyksekkäästi, ja Penttinen kokee Hepokönkään nyt lyöneen läpi. Ihmiset tulivat kertomaan, kuinka ovat käyneet tai aikovat käydä ihastelemassa putousta.

Pessimistit ovat tulleet suomalaisille tutuiksi, ja uusinta Pessimisti-lehteä otettiin matkaan ahkerasti. 

- Nämä olivat sisäänheittäjiä meidän osastolle. Se oli ihmiselle helppo tapa alkaa jutustella ja pääsimme sitä kautta esittelemään kaiken muun, mitä mieltä löytyy, Penttinen kuvaa.  

Paljakan vetonaulana on sen upea luonto ja rauhallisuus. Penttinen kertoi, että messut vahvistivat, että Paljakalla on paljon tarjottavaa matkailijoille.

Paljakkaan tullaan monesta syystä. Luonnossa liikkuminen eri muodoissa nousi koko ajan esiin. Paljakassa on mahdollista retkeillä niin talvella kuin kesällä kuten patikoida, lumikenkäillä, kelkkailla ja maastopyöräillä.


Laura Tolonen, kuva Leena Penttinen

156 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


bottom of page