top of page

Metsäpäivillä nuoret tutustuivat metsäalan ammatteihin


Viime viikon keskiviikkona Puolankajärven koulun 6. - 8.-luokkalaisilla oli erilainen päivä, kun vietettiin Puolangan metsäpäiviä. Tapahtuman järjesti Kajaanin 4H-yhdistys, jonka toimialueeseen Puolanka kuuluu. Tapahtumaan kuului seitsemän erilaista pistettä, joissa oppilaat kiersivät.

Tapahtuma on osana Kajaanin 4H:n Polku metsästä ammatiksi -hanketta. Kajaanin 4H:n toiminnanohjaaja Miia Rantala kertoi, että hankkeen tarkoituksena on tutustuttaa nuoria metsäalan ammatteihin ja siihen, mitä muuta metsällä on tarjottavana.

Kirkkomännikköön oli järjestetty erilaisia pisteitä, joissa pääsi tutustumaan erilaisiin metsän tarjoamiin ajanvietteisiin ja ammatteihin. Metsänhoitoyhdistys Rokua-Paljakan pisteellä perehdyttiin kasvien tunnistukseen ja taimien istuttamiseen. Metsäkeskuksen pisteellä mitattiin puun pituutta kepin avulla. 4H-yhdistyksen pisteellä perehdyttiin jokamiehen oikeuksiin ja toisella pisteellä luontoelämyksiin. 

Mieleisiksi pisteiksi osoittautuivat metsäkonesimulaattori ja Puolangan riistanhoitoyhdistyksen järjestämä koirapiste, jossa pääsi tutustumaan erilaisiin metsästyskoiriin. 

Lue enemmän 8. kesäkuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen

 


109 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page