top of page

Metsäpeura-aidan esiselvityksessä haetaan kyselyllä paikallisten näkemyksiä


Metsähallituksen aloittama esiselvitys metsäpeura-aidan rakentamisesta Pohjois-Pohjanmaalle etenee. Selvityksessä tutkitaan mahdollisen aidan sosiaalisia ja ekologisia vaikutuksia. Nyt myös kuntalaisilla on mahdollisuus antaa mielipide asiasta.

Heinäkuun puoleen väliin auki olevassa verkkokyselyssä haetaan paikallisilta tietoa. Kysely löytyy osoitteesta www.suomenpeura.fi/kysely. Mikäli kyselyyn ei pysty vastaamaan internetissä, voi olla yhteydessä esiselvityksen suunnittelija Laura Puikkoseen puhelimitse tai viestillä numeroon 040 559 2063 14. - 18. kesäkuuta tai 12. - 15. heinäkuuta. Samalla Metsähallitus kerää tietoa verkkokyselyn tavoitettavuudesta ja voi tarjota vaihtoehtoisen kyselyn alueille, joilla sille on suuri kysyntä. 

Kyselyllä kartoitetaan mahdollisen aidan vaikutuksia paikallisille sekä sitä, missä aidasta olisi eniten haittaa tai hyötyä. Kyselyyn toivotaan vastauksia kaikilta esiselvitysalueella liikkuvilta henkilöiltä. 

Metsähallitus tekee esiselvitystä mahdollisesta aidasta poronhoitoalueen etelärajan tuntumassa Puolangan, Utajärven, Vaalan, Muhoksen ja Oulun kunnissa. Päätöksen aidan rakentamisesta tekee maa- ja metsätalousministeriö.

- Tällä hetkellä esiselvityksessä kartoitetaan myös aidan ekologisia vaikutuksia, metsäpeuralle sopivia kesäelinympäristöjä sekä aidan rakentamiseen liittyviä kiinteistöteknisiä rajoitteita ja mahdollisuuksia. Esiselvitys on edennyt hyvin aikataulunsa mukaan, esiselvitystä koordinoiva suunnittelija Laura Puikkonen kertoi. 

Aiheesta enemmän 9. kesäkuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen, kuva Pekka Kilpeläinen

68 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page