top of page

Metsästys tekee syksystä Sari Moilasen lempivuodenajan


Hirvenmetsästäjille viime viikko ja sitä edeltävä viikonloppu oli mieluista aikaa, kun hirvenmetsästyskausi alkoi. Sari Moilasella kausi alkoi vasta viikolla, koska työt olivat harrastuksen tiellä viikonloppuna. 

- Kyllähän sitä on odotettu. Jänismetsällä olen jo kulkenut, kun seurakaverilla on suomenajokoiria. Saisi sanoa, että työt häiritsee vapaa-aikaa syksyllä, Moilanen naurahti. 

Moilaselle metsästys on tärkeä harrastus ja kaikki siihen liittyvä toiminta onkin tehokas vapaa-ajan viejä. Hän käy enimmäkseen jänismetsällä ja hirvimetsällä. Hirvenmetsästykseen hänellä on jämtlanninpystykorva Hirvikärpäsen Fredi eli Remu. Linnunkin Moilanen saattaa ampua sopivan tilanteen tullessa kohdalle, mutta monesti hän ajattelee niiden olevan sieviä puussa. 

Moilanen toimii tällä hetkellä Puolangan riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja. Lisäksi hän on Kivarijärven Metsästysseuran sihteeri, missä pestissä hän on toiminut kolmekymmentä vuotta. Lisäksi hän on mukana kennelkerhon toiminnassa muun muassa hirvenhaukkukokeiden tiimoilta. 

Moilanen kertoi, että metsästäminen ja ympärillä olevan luonnon antimien käyttö on perheeltä opittu elämäntapa. Hän sanoi, että monesti keskiössä on saalis ja sen saamisen jännitys. Hänen mukaansa vanhemmalla iällä se toisaalta ei ole niin henki ja elämä, koska metsästäminen on muutakin. Hirviporukkaan kuulumien on sosiaalinen harrastus ja monille nuotion äärellä rupattelu ja vanhemmilla metsästäjillä muistelu on tärkeää. 

Lue enemmän 18. lokakuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen146 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page