top of page

Metsurin tarina -elokuvan ennakkonäytökseen saapui paljon katsojia


Näyttelijä Ulla Tapaninen, ohjaaja Mikko Myllylahti ja tuotantoyhtiö Aamusta Emilia Haukka olivat kertomassa elokuvan jälkeen paikalle jääneelle yleisölle Metsurin tarinan tekemisestä ja vastailemassa kysymyksiin.

Puolangalla nähtiin perjantaina ennakkonäytös Mikko Myllylahden ohjaamasta ja käsikirjoittamista Metsurin tarina -elokuvasta. Ennakkonäytöksessä paikalla olivat ohjaaja Myllylahti, näyttelijä Ulla Tapaninen ja tuotantoyhtiö Aamusta Emilia Haukka. Viime viikolla ennakkonäytöksiä järjestettiin myös muualla Pohjois-Suomessa. 

Elokuva sai valkokangas­ensi-iltansa hulppeimmassa paikassa eli Ranskassa Cannesin elokuvajuhlilla. Suomen ensi-ilta on 7. lokakuuta. Puolangallakin näytöksiä järjestetään vielä neljä. 

Metsurin tarina -elokuvaa kuvattiin Puolangalla viime vuoden tammikuussa luminietosten keskellä. Ennen esityksen alkua monet paikalle tulleet katsojat kertoivat, missä kuvauspaikkoja oli ja mitä kuvauksista muistavat. Elokuva kiinnosti puolankalaisia ja sali olikin lähes täynnä. 

Eikä ihmekään, että paikalla oltiin suurella joukolla, sillä elokuvassa vilahti tuttuja paikkoja kuten baariksi muuntautunut Nokelan kauppa, Kanniaisen liikerakennus, Harjukadun taloja ja Puolangan kirkko. Taisipa elokuvassa näkyä muutama tuttu henkilökin.

Myllylahdelle oli todella tärkeää päästä tekemään ennakkonäytöksiä Pohjois-Suomessa. Hän muistelee lämmöllä vastaanottoa, kun he tulivat Puolangalle kuvaamaan ja sitä, että halukkaita avustajia riitti hyvin. 

- Tosi mukava on tulla tänne takaisin. Jokaisen elokuvan tekeminen on iso prosessi ja kestää pitkään, on haasteita ja kaikenlaista. Tulee kaikkia muistoja mieleen. Kuvatessa oli todella hienoa, miten hyvin meidät otettiin täällä vastaan, Mikko Myllylahti kommentoi tunnelmia. 

Metsurin tarina on absurdi pohjoinen tarina Pepestä, joka uskoo parempaan huomiseen, vaikka vastatuuli elämässä on kova. Hyväntahtoinen metsuri menettää lyhyessä ajassa vaimonsa, talonsa, työnsä ja parhaan ystävänsä. Matkaan tulee paljon kummallisia käänteitä. Häntä ympäröi arjen harmaus, lakonisuus ja vähäpuheisuus. Elokuvan tunnelma on 1980-luvulta, vaikka kuitenkaan sitä ei voi tarkasti sijoittaa mihinkään aikaan. 

Lue enemmän 28. syyskuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen

325 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page