top of page

Naulaperän kyläkirja julkistetaan heinäkuussa


Naulaperän kyläkirjan työstäminen aloitettiin kolmisen vuotta sitten, vaikka materiaaleja on kerätty vieläkin aikaisemmin. Nyt kirja alkaa muodostua kansien väliin ja painoon sen pitäisi lähteä toukokuun puolella. Sivuja kirjaan on tulossa 368. Nyt voidaan jo kertoa, että julkaisutilaisuus pidetään 16. päivänä heinäkuuta Lampelan pihalla säällä kuin säällä, sillä pihalle tulee iso teltta juhlaa varten.

Kirja on Tuomo Seppäsellä ja Kari Seppäsellä taiton alla. Nyt pitää valita, mitkä kuvat kaikista hyvistä kuvista kirjaan päätyvät antamaan tekstille kehykset.

Kirjan kokoaminen on ollut Karista ja Tuomosta mielenkiintoinen kokemus. Tietenkin oma lukunsa kirjan sisällössä on myös ollut Karin ja Tuomon metallinpaljastinharrastus, joka on varmaan ollut heille yksi mieleisimmistä asioista. Kuitenkin pelkän hauskanpidon lisäksi se toi kirjaan paljon uutta tietoa.

Tuomo sanoo mieleenpainuvimmaksi kokemukseksi Honkalanvaaran eli aikaisemmin Vehmaksen tilalta löytyneet 1700-luvulle sijoittuvat esineet. Tuomo heittää omaksi arvauksekseen, että sen on täytynyt olla jonkinlainen kauppapaikka. Tälle arvaukselle varmistusta ei välttämättä saada koskaan. 

Kari on kerännyt kirjaa varten paljon muistitietoa, jonka Lauri Moilanen on sitten kirjaan toimittanut. Kari on kierrellyt paljon kylän taloja ja haastatellut heitä, jotka vielä muistavat vanhoja asioita.

Koska Naulaperällä taloja ei ole mahdottomasti, niin kuvilla on mahdollista herkutella. Isomman kylän kirjaan ei voisi niin paljon isoja kuvia laittaa. Kari ja Tuomo ovat tyytyväisiä siitä, että hyviä työkuvia löydettiin paljon.

Kirjaa varten on myös ostettu 15 ilmavalokuvaa Naulaperän taloista vuodelta 1969. Siinä on kaikki talot, jotka tuolloin on kuvattu.

Naulaperän kyläkirjasta enemmän 27. huhtikuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen


101 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page