top of page

Naulaperän kyläkirjan toimitustyö on käynnistynytNaulaperän eli Naulalan kylän kyläkirjaprojekti on siirtynyt nyt toimitusvaiheeseen. Lauri Moilanen aloittanut pääosin Kari Seppäsen keräämän kirjallisen aineiston toimitustyön, joka hänen on tarkoitus saada valmiiksi pääosin toukokuun loppuun mennessä. Kirja on tarkoitus saada painettua tämän vuoden aikana. Kirjan ulkoasu on myös päätetty. Naulalan kyläkirjasta tulee formaatiltaan aiemmista Puolangan kyläkirjoista poiketen hieman isompi, niin sanottu tietokirjaformaatti. Kirjan sivut ovat perinteisiä kyläkirjoja leveämmät, korkeus on sama kuin muilla Puolangan kyläkirjoilla.

- Kirjan sivujen koko mahdollistaa kuvien paremman ja ennen kaikkea isomman käytön. Hyvät kuvat ja avarampi taitto elävöittävät kirjaa, Lauri Moilanen toteaa.

Kyläkirjaan on saatu runsaasti kuvia, joita Kari Seppänen puolestaan digitoi kirjaa sekä kyläläisiä varten. Vaikka kuvia on saatu paljon, niitä otetaan hyvin mielellään vastaan vieläkin. Naulaperän kyläkirja rakentuu siten, että kirjan ensimmäinen puolisko käsittelee kylän elettyä elämää kuvin ja sanoin. - Toisinaan hyvä kuva, joko valokuva tai muistikuva, kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Haluamme antaa kuville paljon tilaa, sillä ne elävöittävät historiaa, Moilanen sanoo.

Tähän kirjan niin sanottuun yleisosioon tulee tavalliseen tapaan esimerkiksi Naulaperän elinkeinoelämän, vapaa-ajan vieton ja urheilun historiaa. - Tekstistä on pyrkimys tehdä tiivistä, selkeää ja helppolukuista. Väliin upotetaan ihmisten muisteluksia ja muuta aineistoa, jota Kari on kerännyt runsaasti vuosien varrella, Moilanen kertoo.

Kirjan toinen puolisko kattaa Naulaperän asutushistorian taloineen ja sukuineen. - Tämä on Karin erikois­alaa. Hän on kerännyt hyvin kattavasti ja tarkasti tiedot kaikista taloista ja suvuista Naulaperältä. Se on ollut mahdollista, koska kyläkulmalla ei ole ollut kuin yhteensä kolmisenkymmentä taloa.

Lue enemmän 6.5. Puolanka-lehdestä.


Tuomo Seppänen

267 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

留言


bottom of page