top of page

Nuokkarilla viihdytään


Nuokkari on saanut uuden taideteoksen, joka julkistettiin toissa viikon perjantaina. Nuorisotiimin yksimielisesti valitsema voittajatyö Revontulet vaaralla on Teresa Kartanon käsialaa, ja siitä tehty kaksiosainen suurennos on nuokkarin seinällä.

Nuorisotalo siirtyi entisen päiväkoti Menninkäisen tiloihin 25. marraskuuta viime vuonna eli ”uusissa” tiloissa on nyt toimittu reilun vuoden ajan. Monariin verrattuna kävijämäärät ovat lähteneet nousuun, mikä ei ole ihme, sillä vaikka tilat on monessa asiassa mitoitettu päiväkoti-ikäisille, se ei ole yhtään vähentänyt viihtyisyyttä, eivätkä nuoret ole tuosta alimitoituksesta moksiskaan.

- Tällä hetkellä käyntikertoja tälle vuodelle on 4195 ja uskoisin, että 4500 kävijää tulee tälle vuodelle. Viime vuonna käyntikertoja oli noin 3800, nuorisotyöntekijä Sari Kanniainen kertoi.

- Perjantaisin on noin 60-80 eri kävijää. Keskiviikko on toinen vilkas päivä. Silloin käy kolmisenkymmentä ”pikkuista” eli 3 - 5-luokkalaista, joiden vuoro on kello 13-15. Sen jälkeen on 6-luokkalaisten ja sitä vanhempien vuoro. Nuokkari on avoinna keskiviikkona ja torstaina kello 13-18 ja perjantaisin kello 13-21.

Pelkät tilat eivät tee talosta viihtyisää. Sen tekevät siellä toimivat nuoret. Sari Kanniainen kiittää moneen kertaan nuorten osallistumista ja panosta nuokkarin viihtyisyyden eteen.

Oma juttu on siinä, että samassa talossa ja osin samoissa tiloissa toimii valmennuspaja Sarka, jossa työpajavalmentaja ja etsivä nuorisotyöntekijä Pirjo Näyhä sekä pajavalmentaja ja koulun kerhokoordinaattori Juho Karhu toimivat.

Valmennuspaja Sarka on tarkoitettu kaikille, jotka ovat vailla työ- tai opiskelupaikkaa. Sarkalaiset toimivat samoissa tiloissa nuorisotoimen kanssa ja muun muassa tilojen siivous tapahtuu sarkalaisten toimesta.

Lue enemmän 13. joulukuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Tuomo Seppänen


169 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentarer


bottom of page