top of page

Oppilaiden kädenjälki näkyy liikuntahallin ulkoasussa 


Kesällä valmistuvan Puolangan uuden liikuntahallin ulkosivun suunnittelun merkeissä järjestettiin Puolankajärven koululla kisa oppilaiden kesken. Siihen osallistui valinnaisen kuvataiteen oppilaita 6. - 9. luokilta. Voittajatyö on nimeltään kissat ja se on Riia Karvosen käsialaa. 

Puolangan liikuntahallin hankesuunnitelmassa on määritelty, että noin 30 prosenttia julkisivun pinnasta tulisi olla pinnoitettu julkisivulevytyksellä. Pääsisäänkäynnin katoksen lisäksi Insinööritoimisto Savolainen oy:n rakennusarkkitehti Juha Mannermaan päätyi käyttämään julkisivulevyä myös koulun pihan puoleisessa päätyseinässä. Siihen hän halusi käyttäjien näkemystä. 

Haastavuutta suunnitteluun toi se, että julkisivulevymallina toimi vaihtoehto, jossa oli rajattu määrä värisävyjä. Lisäksi kuvio tuli rakentaa kooltaan metri kertaa metri olevilla neliöillä, joten esimerkiksi muotojen toteuttaminen oli haastavaa. 

Myös Riia Karvonen koki annetuilla elementeillä suunnittelun haasteelliseksi. 

- Minulla ei alun perin oikeastaan ollut mitään ideaa vaan lähin Pinterestistä etsimään kuvia. Etsiskelyn päätteeksi löysin sellaisen kuvan, jossa oli paljon erivärisiä kissoja ja siitä sain idean. Sitten vähän sommittelin sitä, ettei se näyttäisi ihan oudolle. Se oli aika haastavaa, miten kokonaisuuden sai kasaan, Karvonen kommentoi.

Lue enemmän 30. maaliskuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen


104 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page