top of page

Oulujärvi Leaderin kuntaviikolla avattiin tulevaisuuden mahdollisuuksia


Toissa viikolla Oulujärvi Leaderin kuntaviikot -kiertue oli Puolangalla. Viikon aikana järjestettiin useina päivinä tapahtumia, joissa kuntalaiset pääsivät tutustumaan Oulujärvi Leaderin toimintaan ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Puolangalla viikko avattiin energiakeskustelun merkeissä Biotaloudesta potkua paikallistalouteen -tilaisuudella. Oulujärvi Leaderin toiminnanjohtaja Pirjo Oikarinen kertoi kuntaviikkojen järjestämiselle olevan monia syitä. Erityisesti Biotaloudesta potkua paikallistalouteen -tilaisuuden toivottiin auttavan puolankalaisia näkemään biotalouden mahdollisuudet.

- Haluamme herätellä meidän alueen asukkaita, yhdistyksiä ja yrityksiä huomaamaan se, että biotaloudessa on paljon mahdollisuuksia, joita voisi hyödyntää.

- Itsestäänhän nämä mahdollisuudet eivät muutu todeksi. Jonkun siihen on tartuttava ja alettava tekemään jotain toimenpiteitä, että jotain konkreettisesti tapahtuu tällä alueella, Oikarinen kertoi tilaisuuden avauspuheenvuorossaan.

Torstaina oli päivällä mahdollista käydä keskustelemassa yritysideoista ja siitä, millaisia tukea niiden toteuttamiseen voisi saada. Iltapäivällä oli taas kylienilta, jossa tutustuttiin siihen, millaisia asioita kylät tarvitsevat tulevaisuudessa.

Pirjo Oikarinen nosti esiin, että kuntaviikolla he törmäsivät myös muuallakin kuin Puolangalla siihen, että tilaisuuksiin osallistui vasta kuntaan muuttaneita tai osa-aika-asukkaita, joilla olisi halu toimia aktiivisesti yhdistyksissä, mutta he eivät kuitenkaan vielä ole tavoittaneet yhdistyksiä. Tähän olisi hyvä miettiä ratkaisua.

- Yhdistyksissä puhutaan, että aktiivit vanhenevat ja väsyvät sekä että pitäisi löytää uusia toimijoita. Sitten nämä uudet asukkaat eivät löydä yhdistyksiä. Mielenkiintoinen ilmiö, johon jokaisessa kunnassa olemme törmänneet, Oikarinen huomautti.

Aiheesta enemmän 21. huhtikuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen

79 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page