top of page

Oulun Euroopan kulttuuri-pääkaupunkivuotena korostuu yhdenvertaisuus


Lokakuun lopussa kokoonnuttiin valtuustosaliin keskustelemaan yhdenvertaisesta kulttuurista. Oulu on vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki. Puolanka on kaikkien muiden Kainuun kuntien tavoin mukana Oulu2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki -kokonaisuudessa, jonka teemana on kulttuuri-ilmastonmuutos. Tilaisuutta Yhdenvertainen Oulu2026 -hankkeesta oli pitämässä projektikoordinaattori Minna Härkönen.

Hanke toimii yhdessä kuntien ja kolmannen sektorin kanssa. Tavoitteena on saada vähemmistöryhmiä osallistumaan vahvemmin suunnitteluun ja toteutukseen.

- Meidän yhdenvertainen Oulu2026 -hanke työskentelee ennakkoon kuntien, järjestöjen ja taiteentekijöiden kanssa siksi, että kehitettäisiin yhdessä vuoteen 2026 kulttuuripalveluita moninaisemmiksi ja yhdenvertaisemmiksi, Härkönen kertoi.

Konkreettisesti nämä näkyvät siinä, että esimerkiksi kunnan kanssa kehitetään palveluita yhdenvertaisimmiksi ja kartoitetaan sen katve­alueita. Kulttuuritoimijoille he taas tarjoavat resursseja ja työkaluja.

Tähän on tulossa pientä rahallista tukea. Kulttuuriapurahat avataan ensi vuoden syksynä. Tämä pieni rahallinen tuki on tarkoitettu alueen pienille toimijoille ja hankkeille.

- Se on tarkoitettu monien nautittavaksi. Pienet ryhmät, yksittäiset taiteilijat, vähemmistöryhmät, jotka tuovat oman äänensä kuuluviin kulttuurivuonna. Hakuohjeet avataan varmaan vuodenvaihteen jälkeen, Härkönen totesi.

Aiheesta enemmän 22. marraskuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen

61 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Yorumlar


bottom of page