top of page

Päiväkodissa joulukuu on jännittävää odotuksen aikaa


Itsenäisyyspäivän jälkeen alkoi jouluisten tonttujen ja punatulkkujen askartelu.

Päiväkoti Touhula Puolangalla jouluun valmistaudutaan koko joulukuun ajan. Se tarkoittaa jouluisia askarteluja ja piirroksia, piparien leivontaa, joululauluja ja joulujuhlan harjoituksia. Joka aamu myös kurkistetaan joulukalenterin uuden luukun alle. Lapsille joulun aika on jännittävää ja supinaa riittää lahjoista ja tontuista.

Vilda kertoi, että hän odottaa joulupukin tuloa. Hänen joulunajan puuhiinsa kuuluu piparien leipominen, joita hän oli joulukuussa leiponut jo kahdesti.

Vilda kertoi nähneensä tontun jäljet.

- Tontun jäljet tulivat, kun illalla oltiin kirjoitettu lahjatoivelista ja tonttu haki sen. Olin silloin Leena-mummulla yötä, Vilda kertoi.

Pauli tuumi, ettei hän ole kyllä nähnyt tontun jälkiä, tontut kun menevät niin nopeasti piiloon ihmisiä nähdessään. Joululahjatoiveet on kuitenkin välitetty pukille.

- En osaa kirjoittaa, mutta olen äidin kanssa laittanut listan.

Nella kertoi, että hän on nähnyt tontun jälkiä ja itse tontunkin. Hänellä on sellainen joulukalenteri, johon tonttu vie yllätyksen joka yö. Kerran Nella oli valvonut pitkään ja oli ehtinyt näkemään tontun. Tonttuhavainto on tehty myös Eevin kotona.

Masi kertoi odottavansa joulua paljon ja jännittävänsä, mitä lahjoja paketeista tulee. Hänellä on joulukuussa myös syntymäpäivä ja oli jo silloin saanut pitkään toivomansa lelun, mutta toiveita jäi myös pukille.

- Toivon Ponssen metsäkoneen, Masi kertoi innoissaan.

Enemmän lasten joulutouhuista 21. joulukuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen81 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

留言


bottom of page