top of page

Paljakassa odotetaan vilkkaan kesän jälkeen talvikautta


Viime vuonna marraskuun puolivälin jälkeen Paljakassa maisema oli hieman lumisempi kuin tällä hetkellä. Ulkomaiset matkailijat eivät täytä tänä talvena Paljakkaa, mutta kotimaiseen matkailuun on Paljakan yrittäjillä kova luotto vilkkaan kesän jälkeen.

Kainuun Liitto tiedotti marraskuun alussa matkailun ja yöpymisten määrän vähenemisestä koko Suomessa. Tilasto perustuu majoituspaikkoihin, mutta ei ota huomioon pienempiä mökkivuokraajia. Paljakasta kuitenkin kuuluu positiivisia uutisia menneeltä kesältä.

Paljakassa väkeä on riittänyt ja tullut myös tulosta. Kotimainen matkailu on täyttänyt hyvin ulkomaalaisten yöpyjien jättämät aukot kalenterissa. Kotimaisen matkailun uskotaan jatkuvan vilkkaana myös talvisesongilla.

Hotelli Paljakan, rinteiden ja rinneravintolan yrittäjä Mika Puuronen oli erittäin tyytyväinen kesään ja syksyyn. Hän kertoi, että Puolanka on löydetty oivana yöpymispaikkana matkalla Lappiin ja se onkin Puurosesta asia, johon tulevaisuudessa pitää panostaa. 

- Majoittujia, jotka tulevat myöhään ja lähtevät aamulla aikaisin. Varaukset tulivat nyt jopa samana päivänä ja ennakkovarauksia tuli hyvin harvoin. Tämä on muuttunut aivan täysin, Puuronen kertoi.

Usein majoitusvaraukset soitetaan jo matkan varrelta. Puuronen kertoi, että heti-majoittujat ovat tuoneet myös uusia toimintatapoja. Monet matkailijat haluavat välttää turhia kontakteja ja lähtöaikojen pitää olla joustavia. 

- Majoittujat ovat ottaneen positiivisesti vastaan sen, kun voi omatoimisesti majoittua ja lähteä, niin ettei välttämättä edes henkilökuntaa näe missään vaiheessa, Puuronen kertoi. 

Kesältä ja syksyltä puuttuivat kuitenkin kaikki ryhmävaraukset, kuten kokousporukat. Kuitenkin yksittäisiä yhden yön majoittujia on riittänyt. Matkailijat ovat kuitenkin arkoja tekemään varauksia ennakkoon ja varaaminen jätetään viime tinkaan. Ensimmäisenä täyttyvät mökit, sillä omaa rauhaa kaivataan tällä hetkellä. 

Tällä hetkellä keskitytään odottamaan talvisesonkia. Tämänhetkinen lumitilanne ja maan märkyys tuovat hieman huolia talveen. Tavoitteena olisi avata rinteet joulukuun alussa, mutta mikäli pakkasta ja lunta ei tule, rinteiden avausta voidaan joutua siirtämään. 

Paljakasta enemmän 11. ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen, kuva Tuomo Seppänen229 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page