Paljakassa pidettiin tämän hetken Euroopan suurin snowcross-kisaPaljakassa koettiin viikonlopun ajan vauhdin ja jännityksen tuntua, kun lumisten laskettelurinteiden maisemissa ajettiin snowcrossin SM-sarjan ensimmäinen osakilpailu. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun lajin SM-tason kisat järjestettiin Paljakassa. Snowcrossin SM-sarjan muut kolme osakilpailua ajetaan Kemijärvellä, Torniossa ja Kuopiossa, jonne sarja päättyy maaliskuun loppupuolella.

Nopeatempoiseen kisaan ilmoittautui kaiken kaikkiaan 204 kuljettajaa, mikä tekee Paljakan kisoista osallistujamääränsä perusteella tämän hetken suurimman snow­cross-kilpailun koko Euroopassa. Kainuulaisia kuskeja kisaan osallistui kolme.

Kilpailunjärjestäjä Mika Kopsan mukaan Ruotsin Östersundissa ajettiin viime viikonloppuna snowcrossin ÖSSK-cupin kilpailu, jota on markkinoitu Euroopan suurimpana snowcross-kisana. - Siellä oli minun saamieni tietojeni mukaan 148 eri kuljettajaa mukana. Toki ilmoittautumisten määrä oli tuplasti isompi, koska heillä tapahtuma on kaksipäiväinen, ja jokainen kuljettaja ajaa kahden päivän ajan. Meillä taas he ajavat yhden päivän, ja kuskeja oli 204, eli sen puolesta tämä on Euroopan suurin, kun meillä on yli 50 kuljettajaa enemmän, Kopsa kertoo.

Lauantaina kisaan starttasivat veteraanit, naiset sekä harrasteluokan- ja sport-sarjan kuskit. Päivän kovimmiksi kisoiksi voitaneen tituleerata Pro Lite- ja Pro-luokkien kisoja, jotka ajettiin vasta hämärän laskeuduttua. Tihkusade ja muutaman plusasteen lämpö loivat lauantaille hieman haastavammat sääolosuhteet snowcrossin kannalta. Myöskään onnettomuuksilta ei täysin pystytty välttymään, joten turvallisuussyistä aikatauluja jouduttiin venyttämään, ja naisten kilpailun alkuerät aloitettiinkin viiveellä. Iltaa kohden aikatauluja saatiin kuitenkin tasattua, ja kaikki lähdöt saatiin vietyä onnistuneesti loppuun saakka haavereista huolimatta.

Sunnuntaina lunta pöllyyttivät snowcrossin 7 - 16-vuotiaat juniorikuskit viidessä eri sarjassa. Juniorisarjoihin ilmoittautuneita oli 86 pääilmoittautumisen loppuun mennessä.

Lue enemmän 22. tammikuuta Puolanka-lehdestä.

Jenna Hiltunen

0 katselukertaa
logo_35v_sin.tif

Ouluntie 1

89200 Puolanka

Puolanka-lehti ilmestyy keskiviikkoisin.

AVOINNA

Arkisin ma-pe 9.00-16.00

HUOM! Koronavirusepidemian vuoksi Puolanka-lehden toimitus on suljettu asiakkailta.

Toimitukseen voi ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla.

Aukioloajat koskevat Mielikuvan lahjatavara-valokuvaliikettä, joka on avoinna ma-pe 9-16.

TOIMITUS

toimitus@puolanka-lehti.fi

08 653 2200

Eija Luukkonen

eija.luukkonen@puolanka-lehti.fi

08 653 2200

Laura Tolonen

050 326 8170

PÄÄTOIMITTAJA

Tuomo Seppänen

0500 774 904

tuomo.seppanen@puolanka-lehti.fi

ILMOITUSMYYNTI

LASKUTUS, TILAUKSET

© 2020 Puolanka-lehti.

logo_35v_sin.tif

Puolangan paikallislehti vuodesta 1983.