top of page

Pessimistien kesä kuluu sisätiloissa


Pessimistit avasivat Pessimismitalon kahvion eilen tiistaina. Optimistisesti he aikovat pitää Pessimismitaloa avoinna koko kesän lukuun ottamatta juhannusaattoa ja -päivää, jolloin on varmuudella tiedossa jo nyt kesän kylmimmät ja sateisimmat päivät. Kahviossa noudatetaan viime vuosilta tuttua kaavaa, jossa panostetaan laatuun ja kainuulaisiin tuotteisiin. Tiskin takana Oskari Haapalainen.

Puolangan pessimistien kesä kuluu sisätiloissa. Se onkin varmaan parasta kaikille muille, sillä kun pessimistit eivät ota ulkoteatteriaan käyttöön, lienee luvassa helteinen kesä. Pessimismitalon salin puoli pimennetään kesän ajaksi. Kaikki paikat, joista saliin voisi tulla päivänvaloa, peitetään kankailla.

- Sali muutetaan teatterisaliksi ja peitetään verhoilla pimentämisen sekä akustoinnin vuoksi, taiteellinen johtaja Tommi Rajala tarkensi.

Saliin rakennetaan 120-paikkainen katsomo, johon tulee etuosaan 50 istumapaikkaa ja niille, jotka eivät jaksa seisoa tai seurata ohjelmaa, on 70 pöytäpaikkaa salin takaosassa.

Pessimistien virallinen kesäohjelma alkaa perjantaina 5. heinäkuuta ja se päättyy onneksi jo sunnuntaina 4. elokuuta. Tässä välissä Pessimismitalossa on 13 esitystä. Niissä on aina neljä vakituista esiintyjää ja jokaisessa ohjelmanumerossa on aina mukana joku vieraileva esiintyjä. Vakiokaartissa esiintyvät Kirikou Rajala, Ellen Hellberg, Antti Ryynänen ja Tommi Rajala.

- Jokainen näytös on erilainen, mennään aika paljon vierailijan ehdoilla, Rajala kertoi.

- Tässä palataan ikään kuin Pessimismi-iltojen konseptiin: irtosketsejä ja välissä musiikkia.

Pessimismitalon kesästä enemmän 29. toukokuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Tuomo Seppänen, kuva Santeri Rahkamaa

180 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page