Poikkeuskevään onnellinen päätös

Kevät on ollut todella poikkeuksellinen. Koronapandemia on hallinnut kaikkea tekemistä ja kaikkien elämää. Kainuu on säästynyt viime viikkoon saakka koronapandemian pahimmilta myrskyiltä, mutta perjantain jälkeen Kainuu ja etenkin Kuhmo on ollut suomalaisten suurennuslasin alla.


Koronavirus voi levitä missä vaan, se on nyt karusti todettu myös syrjäisen Kainuun syrjäisessä Kuhmossa.

Tämä on meidän kaikkien syytä ottaa koko ajan huomioon kaikessa tekemisessämme. Vaikka päällisin puolin kaikki näyttää toimivan ja elämä menevän normaalia uomaansa, niin nyt on syytä nostaa myös meidän kaikkien omaa tarkkaavaisuutta ja tarkentaa taas omia toimintamalleja. Käsien pesu, yskiminen hihaan sekä turvavälien pitäminen, siinä ovat avaimet suhteellisen turvalliseen elämänrytmiin.


Viime viikonloppu oli vihdoin ylioppilaiden lakkiaisjuhlien aikaa. Moni on miettinyt, kuinka niin perinteiset kevään juhlat vietetään elokuussa, mutta nyt on todettava, että juhlat ovat yhtä juhlavat niin elokuussa kuin touko-kesäkuussakin. Tunnelma juhlissa on ollut yhtä aito ja nuoret ovat saaneet viettää oman juhlansa.


Vuoden 2020 ylioppilaiden juhlan lomaan ja koko poikkeuskevään päätökseen päättyi myös yhden puolankalaisen lukion merkittävän henkilön työura. Irene Hämäläinen-Kölhi jätti Puolangan lukion 42 vuoden työuran jälkeen. Tiedän, että en ole ainoa, joka on ollut Irenen tunneilla ratkaisemassa ruotsin kielen sanakoetta ja kirjoittamassa saksan kielen ainetta. Irenen tunneista jäi lämmin tunne. Hän suhtautui aina kaikkiin meihin enemmän tai vähemmän vilkkaisiin teineihin yhtä lämpimän ymmärtäväisesti, tapahtui luokassa (=parakissa) sitten mitä tahansa. Edes Irenen mainitseman kuuluisan merirosvoradion aikana hänen konseptinsa eivät seonneet. Sen me paikalla olleet hyvin muistamme.

11 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Virusvuosi tulee päätökseen

Vuosi 2020 päättyy huomenna ja edessä on uusi vuosi. Päättyvä vuosi on ollut sellainen, jota tasan vuosi sitten kukaan ei osannut ennustaa tai ennakoida. Koronavirus tuli ja levisi koko maailmaan aihe

Turvallista joulua kaikille

Joulu on jälleen ovella. Huomenna on jouluaatto ja sen jälkeen kolme pyhäpäivää, ainakin vanhan mallin mukaan, jolloin pyhäpäivät olivat vielä pyhiä ja lomapäivät lomapäiviä suurimmalle osalle työssäk

logo_puolankalehti.png

Ouluntie 1

89200 Puolanka

Puolanka-lehti ilmestyy keskiviikkoisin.

AVOINNA

Arkisin ma-pe 9.00-16.00

TOIMITUS

toimitus@puolanka-lehti.fi

08 653 2200

Eija Luukkonen

eija.luukkonen@puolanka-lehti.fi

08 653 2200

Laura Tolonen

laura.tolonen@puolanka-lehti.fi

050 326 8170

PÄÄTOIMITTAJA

Tuomo Seppänen

0500 774 904

tuomo.seppanen@puolanka-lehti.fi

ILMOITUSMYYNTI

LASKUTUS, TILAUKSET

© 2021 Puolanka-lehti.

logo_puolankalehti.png