top of page

Pororajan Majoituksen rakennuksen seinä peittyy taiteella


Tämän kesän aikana Pororajan Majoituksen piha-alue kohtaa näyttävän uudistuksen, kun erään pihalla sijaitsevan rakennuksen seinän tulee peittämään suuri taidekokonaisuus, joka koostuu neljästätoista puolitoistametriä korkeasta maalauksesta. Taiteen takana on Seinäjoella asuva Vesa Savolainen, joka on asunut lapsuusvuotensa Puolangalla.

Idea taideprojektiin syntyi Pororajan Majoituksen isännältä ja emännältä, Tarmo ja Kaarina Rautiaiselta. He olivat etsineet jo jonkin aikaa maalaria, joka saisi piristettyä synkältä näyttävää rakennusta maisemamaalauksella.

Savolaisella oli muutama vuosi sitten taidenäyttely Puolangalla entisellä Kalpion kansakoululla, mikä sai Rautiaiset miettimään, että ehkä Savolainen voisi taiteilla jotain myös heidän piha-alueellensa.

Tällä hetkellä Savolainen käyttää maalaamiseen noin kahdeksasta kymmeneen tuntia päivässä, mikä valottaa työn vaativuutta. Vaikka maalaaminen on Savolaiselle tuttua, kuvailee hän projektia raa’aksi ja sen todellinen laaja-alaisuus yllätti hänet itsensäkin. Projekti nimittäin vaatii paljon odotettua enemmän aikaa, mutta myös maalia.

Jokaista neljäätoista taulua yhdistää se, että niissä on jäljennetty puolankalaista maisemaa ja elämää. Savolaisen mukaan kaikki taulut ovat itsenäisiä teoksia, mutta ne on suunniteltu toisiinsa sopiviksi: siirtäessä katsettaan vasemmalta oikealle voi ikään kuin nähdä tarinan kulkevan eteenpäin. Savolainen painottaa, että teokset ovat fantasiaa, jotka ovat saaneet inspiraatiota Puolangasta sekä Kainuusta.

Vesa Savolaisen maalausurakasta enemmän 21. kesäkuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Milla Hiltunen, kuva Tuomo Seppänen

147 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page