top of page

Puolangalla aloitetaan suojamaskien jako vähävaraisille tänään lauantaina

Puolangan kunta aloittaa maskijakelun vähävaraisille lauantaina 29.8.2020 klo 10-13 alkaen terveyskeskuksen sosiaalitoimiston tiloissa. Maskijakelu jatkuu maanantaina 31.8.2020 klo 10-13.


Kainuun alueella suositellaan kasvomaskien käytön aloittamista välittömästi. Maskeja suositellaan käy-tettäväksi tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista. Näitä ovat esimerkiksi julkinen liikenne ja tilanteet, joissa turvavälien pitäminen on hankalaa.


Haethan maskin vain terveenä. Huomioi turvavälit ja pidä huolta käsihygieniasta.


Mikäli on epäily koronatartunnasta, on syytä tehdä ensin testi omaolo.fi -palvelussa, jossa arvioidaan testin tarpeellisuus.


Jos henkilöllä on koronavirusepäily, häntä ohjeistetaan kaikissa epidemian eri vaiheissa ottamaan ensisijaisesti yhteys oman terveysaseman päivystykseen (08 6156 5226) tai työterveyshuoltoon.Kainuussa 6 uutta koronatartuntaa, ja useita kymmeniä altistuneita

Kuhmossa on todettu 28.8.20 useita toisiinsa yhteydessä olevia koronavirustartuntoja. Todettuja tartuntoja on yhteensä 6, joista viisi Kuhmossa ja yksi Kajaanissa. Tartuntoihin liittyy varmuudella yli 50 altistustapausta. Kaikki sairastuneet ovat aikuisia, eri työtehtävissä, eri työpaikoissa. Kainuun sote tiedotti perjantaina, että yksi altistumispaikka on Tuupalan koulu, mutta valtaosa altistuneista on muualla. Tuupalan koulussa on alle 10 altistunutta. Lähes kaikki altistuneet on tavoitettu ja heihin on oltu yhteydessä, oireettomat altistuneet on määrätty tartuntatautilain mukaiseen kotikaranteeniin ja oireiset altistuneet ohjattu koronavirustestiin. Altistuneissa on sekä lapsia, että aikuisia. Hoitolaitosaltistumista ei ole tapahtunut. Niissä työpaikoissa, joissa altistumisia on syntynyt, toiminta voi jatkua normaalisti niiltä osin, kun karanteeniin määrättyjen puuttuminen vahvuudesta sallii. Oireettomia henkilöitä ei testata, eikä myöskään oireettomia altistuneita. Mikäli henkilö on määrätty karanteeniin, negatiivinen testitulos ei vapauta siitä.

Kainuun sote ja Kuhmon kaupunki suosittelevat että kaikki Kuhmossa ensi viikon aikana suunnitellut harrastusryhmät perutaan, että kaikki koronalle altistuneet saadaan tavoitettua. Kuhmon kaupunki peruu kaikki ensi viikolle suunnitellut ryhmätoiminnot. Myös ”ei välttämätöntä” matkustamista kuntien välillä kannattaa välttää.

Koulun sulkemiseen, tai oppilaiden etäopiskeluun siirtymiseen ei tässä tapauksessa ole edellytyksiä tai perusteita.

Perjantaina annetun kasvomaskien käyttösuosituksen myötä, Kainuun kunnat ovat aloittaneet kansalaismaskien jakamisen viikonlopun aikana tai aloittavat sen viimeistään maanantaina. Kuntien jakamat, ilmaiset kasvomaskit on tarkoitettu kaikkein heikommassa asemassa oleville, vähävaraisille kansalaisille.

44 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page