top of page

Puolangalla ei järjestetä tänä vuonna penkkareita ja vanhojen tansseja


Penkkarit ovat vanha perinne, joka katkeaa tänä vuonna. Penkkaripäivänä abiturientit lähtevät valmistautumaan loppurutistukseen eli ylioppilaskirjoituksiin. Kuvassa on vuonna 1985 lukulomalle lähteviä abiturientteja. Heitä oli tuona päivänä 35.

Perinteisesti helmikuun alkupuolella järjestettävät penkkarit on peruttu Puolangan lukiossa. Vanhojen tansseja Puolangalla järjestetään joka toinen vuosi pienemmän oppilasmäärän takia. Tänä vuonna sattui olemaan välivuosi, joten tansseja ei järjestetä siitäkään syystä.

Penkkareita ei olisi voinut järjestää tässä vaiheessa entiseen malliin, ja monia abiturienteille tärkeitä asioita olisi pitänyt jättää väliin, kuten karkkien heitto luokissa tai rekasta. Abiturientit tekevät kuitenkin jotain pientä.

- Tällä hetkellä ei voisi järjestää kantoa rekkaan ja luokissa ei voi käydä heittelemässä karkkia. Opiskelijat sanoivat, ettei penkkareita ole järkeä järjestää. Opiskelijat aikovat kuitenkin tehdä opettajista perinteisesti lööppejä koululle, ja he harkitsevat pitävänsä pidemmän aamun­avauksen keskusradion kautta, Puolankajärven koulun ja Puolangan lukion rehtori Tuula Väisänen kertoi.

Aiheesta enemmmän 20. tammikuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen, kuva Puolanka-lehden arkisto

200 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page