Puolangalla ei tähän mennessä vielä yhtään koronatartuntaa


Maski tulee asettaa tiiviisti niin, että se peittää suun, nenän ja leuan.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos antoi kaksi viikkoa sitten suosituksen kasvomaskien käytöstä tietyissä tilanteissa toisten ihmisten suojaamiseksi. Tällä hetkellä suositus ei koske Kainuun sairaanhoitopiiriä, sillä alueella ei ole esiintynyt uusia koronatartuntoja viimeisen kahden viikon aikana. Puolangalla ei ole ollut tähän mennessä vielä yhtään koronatapausta, Terveystalon ulkoistusten ylilääkäri Jarmo Kantonen kertoo.

- Puolangalla koronanäytteitä otetaan ajanvarauksella drive in -tyyppisellä linjastolla viidestä kahteenkymmeneen päivässä, vähän vaihdellen. Testaustoiminta on pikku hiljaa lisääntymässä johtuen siitä, että asia on ollut kovasti nyt esillä. Lisäksi syksy käynnistyy, joten nuha ja muut hengitystieoireet alkavat lisääntyä.

Koska paikallista maskisuositusta ei ainakaan vielä ole, maskia voi käyttää Puolangalla tällä hetkellä oman harkinnan mukaan. Kantonen painottaa, että kaikkein tärkeintä arjessa on edelleen omasta käsihygieniasta huolehtiminen sekä riittävien turvavälien pitäminen.

- Jos yskittää tai aivastuttaa, niin yskitään ja aivastetaan hihaan. Pitäisi myös välttää ihmisten kasaantumista samoihin tiloihin, ettei kymmenittäin ihmisiä tunge yhteen paikkaan. Silloin on aina mahdollista koronan, kuten myös muiden hengitystietulehdusten, herkkä tarttuminen, Kantonen sanoo.

Maskin oikeaoppiseen käyttöön kannattaa kiinnittää huomiota, jotta siitä olisi varmasti hyötyä. Jarmo Kantonen muistuttaa, että maskia ei pidä asettaa välillä leuan alle ja nostaa sitten takaisin kasvoille taikka muuten hipelöidä. Silloin se menettää merkityksensä.

- Jos käyttää kangasmaskia, se tulisi aina pestä käytön jälkeen.

Aiheesta enemmän 26. elokuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Laura Heikkinen

117 katselukertaa
logo_puolankalehti.png

Ouluntie 1

89200 Puolanka

Puolanka-lehti ilmestyy keskiviikkoisin.

AVOINNA

Arkisin ma-pe 9.00-16.00

TOIMITUS

toimitus@puolanka-lehti.fi

08 653 2200

Eija Luukkonen

eija.luukkonen@puolanka-lehti.fi

08 653 2200

Laura Tolonen

laura.tolonen@puolanka-lehti.fi

050 326 8170

PÄÄTOIMITTAJA

Tuomo Seppänen

0500 774 904

tuomo.seppanen@puolanka-lehti.fi

ILMOITUSMYYNTI

LASKUTUS, TILAUKSET

© 2021 Puolanka-lehti.

logo_puolankalehti.png