top of page

Puolangalla järjestetään seurakuntavaaleissa ensimmäistä kertaa sopuvaalit


Tänä vuonna Puolangan seurakunnassa pidetään sopuvaalit, joten äänestyspäivänä marraskuussa ei ole äänestystä kuten edellisissä vaaleissa vuonna 2018.

Seurakuntavaalien ehdokaslistat jätettiin perjantaina. Puolangalla oli yksi valitsijayhdistys, jonka nimi on Yhdessä kotimaisen seurakunnan parhaaksi ja siinä on 15 ehdokasta. Koska valtuustopaikkoja on 15, tämä tarkoittaa, että Puolangalla järjestetään sopuvaalit ja kaikki ehdokkaat valitaan valtuustoon. Sopuvaaleihin päädyttiin myös Paltamossa ja Hyrynsalmella. 

Puolangan seurakuntavaalien ehdokkaat ovat: Marja Gripenberg, Terttu Herukka, Leena Jokinen, Johanna Juntunen, Väinö Kanniainen, Juho Karhu, Matti Karvonen, Jaana Kemppainen, Jaakko Koskiniemi, Jarkko Kyllönen, Martti Köngäs, Tauno Mäkeläinen, Juha Nuorala, Tiina Rajala ja Esa Räihä. 

Puolangalla nämä ovat ensimmäiset sopuvaalit, mutta esimerkiksi Paltamon seurakunnassa nämä ovat jo toiset sopuvaalit peräkkäin.

Vaalilautakunnan puheenjohtaja Risto Kärnä on nyt kolmatta kertaa vaalilautakunnan puheenjohtajana ja aavisteli sopuvaaleja. Edelliselläkin kerralla vaalit juuri ja juuri saatiin järjestettyä. Kärnä sanoi, että sopuvaalit näyttäisi olevan yleistymässä pienemmissä seurakunnissa. 

Aiheesta enemmän 21. syyskuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen, kuva Tuomo Seppänen

138 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page