top of page

Puolangalla ollaan tyytyväisiä hammashoitoon


Hammaslääkäri Aurelija Petrikauskas ja hammashoitaja Salla Seppänen työskentelevät Puolangan hammashoidossa. Heidän työnsä on saanut kiitosta viime vuoden tyytyväisyyskyselyssä, jossa yli 90 prosenttia vastaajista oli tyytyväisiä Puolangan hammashoitoon.

Suomalainen suun terveydenhuolto on jokaisen tarvitsema peruspalvelu, jota noin kaksi miljoonaa suomalaista aikuista käyttää joka vuosi. Hammaslääkäriliitto täyttää joulukuussa sata vuotta. Tiedotteessaan se nostaa esiin huolen siitä, kuinka palvelut turvataan kaikille tulevaisuudessa. Muun muassa pienentyneet Kela-korvaukset ovat liiton murheenaihe tällä hetkellä.

Puolangalla ei ole yksityistä hammaslääkäripalvelua ja julkiset hammaslääkäripalvelut tuottaa Terveystalo Kuntaturva oy. Terveystalon julkisten palveluiden ylihammaslääkäri Ari Salon mukaan Puolangalla hammaslääkäripalvelut toteutuvat hyvin. Tästä konkreettisena esimerkkinä on viime vuoden tyytyväisyyskysely, jossa 90 prosenttia vastanneista oli tyytyväisiä saamaansa hammashoitoon.

- Tyytyväisyys riippuu monesta seikasta. Tärkeää on saada palveluita nopeasti silloin, kun niitä tarvitaan, Salo kommentoi lukua.

Salo kertoi, että Puolangalla jonoa hoitoon ei käytännössä ole. Kiireettömään hoitoon tai hammastarkastukseen pääsee kuukaudessa ja akuuttia hoitoa kiputilanteessa saa tarvittaessa samalle päivälle tai viimeistään seuraavana päivänä.

Tällä hetkellä Puolangalla työskentelee ajallisesti puolitoista hammaslääkäriä. Salo kokee sen olevan hyvän määrän vaikka toki esimerkiksi sairastapaukset voivat aiheuttaa hetkellistä ruuhkaa. Lisäksi Puolangalla käy oikomishoidon hammaslääkäri.

Lue enemmän 6. maaliskuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen

244 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page