top of page

Puolangalla veroprosentit säilyvät ennallaan


Maanantai-iltana pidetyssä Puolangan valtuuston kokouksessa hyväksyttiin yksimielisesti kunnanhallituksen esitykset, jonka mukaan kiinteistöveroprosentit ja tuloveroprosentit säilyvät ennallaan vuonna 2021. Kokouksessa ei käsitelty muita asioita, joten päätökset olivat nopeasti nuijittu läpi.

Aivan ensimmäiseksi valtuuston puheenjohtaja Mikko Kanniainen kertoi esille nousseista asioista, joita olivat valtuutettujen kokouspalkkiot ja matkakorvaukset. Kanniainen muistutti valtuutettuja myös tämänhetkisestä tilanteesta. Kunnan hallinnosta puuttuu tällä hetkellä kaksi keskeistä viranhaltijaa ja hän pyytääkin valtuutetuilta ymmärrystä tilanteessa, jossa toissijaiset asiat voivat joutua odottamaan.

Pormestari Harri Peltola esitteli valtuustolle kunnanhallituksen esityksen, jonka mukaan tuloveroprosentiksi vuodelle 2021 määrätään 21,50.

Vuoden 2021 talousarvio­valmistelun verotuloarviot pohjautuvat Kuntaliiton arvioon. Talousarviovuoden kunnallisverotulon ennustetaan nousevan ja olevan noin 6 656 tuhatta euroa, jossa on 6 prosenttia nousua vuoden 2020 arvioituun tilitykseen.

- Viimeisin ennuste on kuukauden takainen Kuntaliiton veroennuste ja se näyttäisi meille ensi vuodelle kunnallisveroon kasvua tähän vuoteen verrattuna merkittävästi, Peltola kertoi.

Valtuuston kokouksesta enemmän 18. marraskuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen


133 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page