top of page

Puolangan kirkonkylä antaa kasvot Metsurin tarinan pikkukylälle


Entinen Nokelan kauppa muuntautui maanantaina Auhonkadulla iltapäivällä yhdeksi Metsurin tarinan näyttämöistä.

Puolanka on viime vuosina toiminut useammankin kotimaisen elokuvan kuvauspaikkana. Tällä ja edeltävällä viikolla sille saatiin jatkoa, kun Puolangan kirkonkylällä kuvattiin Mikko Myllylahden käsikirjoittamaa ja ohjaamaa Metsurin tarinaa.

Metsurin tarina on pienelle pohjoiselle paikkakunnalle sijoittuva musta komedia, jonka käsikirjoitus on ehtinyt herättää jo kehitysvaiheessa laajaa kansainvälistä kiinnostusta. Sen rooleissa nähdään suomalaisia eturivin näyttelijöitä, kuten pääosaa esittävä Jarkko Lahti sekä Hannu-Pekka Björkman ja Ulla Tapaninen.

Metsurin tarinaa on tehty Puolangalla myös puolankalaisin voimin, sillä elokuvan kuvauksissa on ollut eri tehtävissä paikallisia avustajia. Metsurin tarinan tuottaja Emilia Haukka kertoi, että paikallisia on ollut mukana niin kuvaamisen käytännön järjestelyissä kuin kameran edessäkin.

- Täältä on löytynyt mahtavia avustajia, jotka ovat aina todella tärkeitä elokuvan maailman luomisessa eläväksi. Tämän elokuvan maailma ja tärkeät paikat jotenkin henkilöityivät Puolangalla ja puolankalaisissa. Täällä on ollut tervetullut olo ja lämmin vastaanotto, Haukka kiitteli.

Metsurin tarinasta enemmän 27. ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Laura Heikkinen1 102 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page