top of page

Puolangan kirkonkylän hiihtoladuista pidetään hyvää huolta


Puolangan Ryhdin hiihtojaoston Jarmo Huovinen, Ahti Härkönen ja Teemu Väyrynen huolehtivat latujen kunnossapidosta talkoilla liikuntapaikkojen hoitaja Ari Pyykkösen lomaviikkojen aikana.

Liikuntapaikkojen hoitaja Ari Pyykkösen tehtävänä on tal­vis­aikaan huolehtia muun muassa kirkonkylän tuntumassa olevien hiihtolatujen kunnosta. Runsasluminen talvi tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet hiihtämiseen, sillä hiihtoladut ovat olleet käytössä tänä talvena marraskuun alusta lähtien. Silloin kun liikuntapaikkojen hoitaja Pyykkönen on lomalla tai vapaalla, Puolangan Ryhdin hiihtojaosto huolehtii latujen kunnossapidosta talkoilla. - Alkuun näytti siltä, että esimerkiksi vuoden vaihteen seudulla olleiden Arin lomaviikkojen aikana kukaan kunnan työntekijöistä ei huolehtinut latujen kunnosta, joten aloimme jaoston toimesta huolehtimaan myös viikonloppujen latujenhuollosta. Sen jälkeen tuiskuja on sattunut aika useina viikonloppuina ja ladut ovat olleet tukossa, latukoneen kanssa usein latuja aukonut hiihtojaoston talkoolainen Teemu Väyrynen kertoi. Tämän talven sää on ollut poikkeava normitalveen verrattuna, on suvennut jo puolenkymmentä kertaa ja kylmenemisen jälkeen jäiset pinnat ovat ongelmallisia latukoneelle. Väyrysen kanssa latutalkoissa ovat ahertaneet myös Jarmo Huovinen ja Ahti Härkönen.

Honkavaarassa on Teemu Väyrysen mukaan kahdeksan eripituista hiihtolatua, joilla voi hiihtää sekä perinteisellä että luistelutyylillä. Lyhimmät ladut ovat yhden, kahden ja kolmen kilometrin pituisia. Viiden kilometrin latu on valaistu. Laduista valaistuja on Honkavaarassa viiden kilometrin lenkki sekä urheilukentän ja leirintäalueen läheisyydessä kolme kilometriä. Kymppilatuja on kahdenlaisia. Niistä voi valita helpomman tai vaativamman reitin. Pisin latu on 23 kilometriä ja se ulottuu Pyssylammen kodalle. Kunnostettavia latuja on yhteensä noin 60 kilometriä. Lue lisää aiheesta 12.2. ilmestyneestä puolanka-lehdestä.


Rauni Räisänen, kuva Tuomo Seppänen

340 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Tietovisa Ravintola Esterissä ja etänä 19.5. kello 17

Ravintola Esterin tietovisa käydään 2-4 -henkisin joukkuein kello 17 alkaen. Vastausaikaa on kello 18 saakka. Mikäli haluat osallistua kisaan, lähetä vastauksesi osoitteeseen tuomo.seppanen@puolanka-l

Comments


bottom of page