top of page

Puolangan kunnan valtuusto vähäpuheisena


Puolangan kunnan valtuusto piti useita isoja asioita käsitelleen kokouksensa viime viikon tiistaina. Vaikka listalla olivat muun muassa tilinpäätös, osavuosikatsaus ja kunnan strategian käsittely ja hyväksyminen, ainoat puheenvuorot olivat valtuustoryhmien pitämät ryhmäpuheenvuorot.

Kunnan tilinpäätös viime vuodelta oli 420 775 euroa. Poistoerokirjausten jälkeen tilikauden ylijäämäksi tuli 492 798 euroa. Toimintatuotot olivat noin 5 miljoonaa euroa ja toimintakulut yhteensä noin 27,5 miljoonaa euroa. Verotuloja kertyi 9,6 miljoonaa ja valtionosuuksia kertyi noin 14,5 miljoonaa euroa. Vuosikate suhteessa poistoihin oli 134 prosenttia.

- Kunnan tuloverototeuma oli satatuhatta yli odotetun. On tietysti positiivista, että tuloverot kasvoivat. Tilanne oli kuitenkin haastava työllisyyden suhteen vielä viime vuonna ja olimme Kainuun pahimmassa työttömyystilanteessa, pormestari Harri Peltola kertoi.

Peltola esitteli uuden kuntastrategian vuosille 2022 - 2025. Siinä oli tällä kertaa kuultu hyvin monia eri tahoja, muun muassa kuntalaisia.

Perussuomalaisten ryhmäpuheenvuoron pitänyt Toni Haapala tiivisti ilmeisesti koko valtuuston tunnot.

- On tosi hyvä, kun kaikilla on ollut mahdollisuus vaikuttaa, kuntalaiset ja vapaa-ajan asukkaat sekä kaikki päättäjät. Tämä strategia on omannäköinen, täysin puolankalaisten näköinen strategia, Haapala totesi.

Valtuuston päätöksistä enemmän 29. kesäkuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdestä.


Tuomo Seppänen
218 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page