top of page

Puolangan kunnanhallitus vaatii muutosta pelastustoimen palvelutasopäätökseen


Puolangan paloasema on jäämässä kokonaan ilman vakinaista miehitystä.

Kainuun hyvinvointialue on pyytänyt alueen kunnilta lausuntoa pelastustoimen palvelutasopäätöksestä. Puolangan kunta on antamassaan lausunnossa huolissaan siitä, että Puolangan palolaitos jää palvelutasopäätöksen mukaan kokonaan ilman vakinaista palohenkilökuntaa, vaikka kunnan taajama kuuluu niin sanotussa riskiruutuluokituksessa kakkosluokkaan, mikä tarkoittaa sitä, että pelastustoimen pitää olla paikalla kymmenessä minuutissa.

Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että kunnassa tulisi olla kaksi vakituista pelastushenkilökuntaan kuuluvaa työntekijää, jotta tämä toteutuisi.

Marraskuussa aluevaltuustossa hyväksytyn uuden palvelutasopäätöksen mukaan Puolangalle ei ole määritelty yhtään vakinaista työntekijää palolaitokselle. Erikoista päätöksen tekemisessä on se, että palvelutasopäätöstä ei käytetty kunnissa lausunnolla ennen sen hyväksyntää ja lausuntoa pyydettiin vasta sen jälkeen, kun se oli valmisteltu ja päätetty hyvinvointialueen toimesta.

Aiemman palvelutasopäätöksen mukaan Puolangalla oli kaksi ja Hyrynsalmella ja Ristijärvellä yksi vakinainen pelastustoimen ammattilainen eli palomies paikalla arkisin koko ajan. Uuteen palvelutasopäätökseen on tehty muutos, jossa Puolangalla ei ole yhtään palomiestä arkisin paikalla.

Aiheesta enemmän 7. helmikuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Tuomo Seppänen

226 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page